Det er særlig stasjonsvogn-utgaven av Skoda Octavia som er populær har hjemme. 
Det er særlig stasjonsvogn-utgaven av Skoda Octavia som er populær har hjemme. 

Norges mest solgte blir ny

Slik skal den bli enda mer attraktiv.

Skoda Octavia har med sin fornuftige og folkelige framtoning gjort stor suksess i Norge siden den ble lansert i 1996. Den har siden den gang kommet i flere generasjoner. Den siste i 2013.

Dette har i flere år vært Norges mest solgte stasjonsvogn. Det er ingen liten prestasjon.

Nå er det igjen klart for en oppgradering av den populære familiebilen. Målet er å fortsette suksesshistorien og ytterligere styrke Skoda sin posisjon.

Nytt design

Linjene på nye Octavia er mer strømlinjeformet, spesielt i fronten. Frontlyktene kan også leveres med full LED-teknologi. Merkelogoen er mer tydelig, fronten er kraftigere, bredere og har mer karakter.

Plassen er fortsatt av de beste i sin klasse. Både femdørs kombi og stasjonsvogn er klasseledende på beinplass i baksetet. Bagasjerommene er på henholdsvis 590 og 610 liter, og helt opp til 1.580 og 1.740 liter, hvis man legger ned baksetene.

Skoda 1000 MB: Den la grunnlaget for en stor bilsuksess

Innvendig blir Octavia mer moderne med blant annet nytt infotainment-system
<div>
</div><div><br></div>
Innvendig blir Octavia mer moderne med blant annet nytt infotainment-system

Utstyr

Nye oppdaterte infotainment-systemer er på plass i Octavia. Alle infotainment-systemer har nå fått berøringsskjermer i glassdesign som reagerer på lett berøring. Skoda Connect gir deg et allsidig nettverk med mobile internett-tjenester.

Med dette systemet sørger bilen for at du alltid er på nett og det inneholder flere nye online-tjenester som live trafikkinformasjon, værvarsel, tilgang til flere av bilens funksjoner via smarttelefon, automatisk ulykkesvarsling osv.

Også assistansesystemene er utviklet med ny teknologi. Dersom man drar tilhenger, vil Tilhengerassistent (trailer assist) ta over styringen ved langsom rygging. Front Assist-systemet er videreutviklet, og har nå også fotgjengerbeskyttelse. I tillegg er parkeringsassistenten blitt ytterligere optimalisert. En bakre radar vil hjelpe deg både ved filskifte på veien og rygging ut av en parkeringsplass. Ryggekameraet viser også bilens omgivelser på den innebygde skjermen.

Her kommer den: Skodaen mange konkurrenter frykter

Fronten er lavere og bredere og har nye lykter på den oppgraderte Skoda Octavia.  
Fronten er lavere og bredere og har nye lykter på den oppgraderte Skoda Octavia.  

Mange smarte funksjoner

Nye funksjoner er også lagt til etter filosofien "Simply Clever". En nøkkel hvor flere brukere kan lagre sine egne kjøretøyinnstillinger, oppvarmet ratt, sammenleggbare bord på baksiden av forsetene, og mulighet for en flyttbar lommelykt i bagasjerommet er noen av de nye funksjonene.

De fire TSI (bensin)- og fire TDI (diesel)-motorene kombinerer god ytelse med lavt drivstofforbruk. Sylindervolumet er fra 1,0 til 2,0 liter og effekten på mellom 115 hk og 184 hk. For nesten alle motorene i nye Octavia er en DSG-girkasse med seks eller syv trinn tilgjengelig, i tillegg til manuell girkasse.

Firehjulstrekk tilbys med motorene 1,8 TSI og 2,0 TDI, og nytt er også Dynamic Chassis Control (DCC) som gjør det mulig for sjåføren å regulere styring og demping mellom modusene Comfort, Normal og Sport. Lettmetallfelgene fra 16 til 18 tommer leveres også i flere nye varianter.

- Den oppgraderte Skoda Octavia vil være tilgjengelig på det norske markedet hos forhandlerne i mars neste år, sier den norske Skoda-direktøren Kai Robert Solheim.

Prisene er ennå ikke klare.

Les også: Aldri har flere ønsket seg dette bilmerket