Nordmenn står i kø for denne 

Måtte doble opprinnelige antall biler levert til Norge.

BMWs elektriske i3 har helt klart fått opp spenningen hos nordmenn - og kommer til å bli årets bestselger fra det tyske premiummerket.
BMWs elektriske i3 har helt klart fått opp spenningen hos nordmenn - og kommer til å bli årets bestselger fra det tyske premiummerket.

2014 er virkelig et gullår for elbiler i Norge. Vi skriver fortsatt bare august - men kan likevel konkludere med at tidligere års rekorder vil bli ettertrykkelig smadret.

Her er BMW en betydelig bidragsyter. De har nemlig hatt eventyrlig suksess med sin lille elbil - i3.

Så langt i år er det levert ut hele 1.400 eksemplarer av den - og BMW har måttet doble det opprinnelige antallet biler som skulle leveres til Norge.

Les også: NTNU-studenter snublet over BMWs framtidsbil!

- Veldig tilfreds

- Vi er veldig tilfreds med salget av i3 - det er BMWs bestselger hittil i år. Ved lansering var det forholdsvis lang ventetid, men i løpet av vinteren fikk vi bekreftet dobling av antall biler til Norge, fra 1.000 til 2.000. Vi har også lykkes med å få økt produksjonen enda et hakk, forteller presse- og informasjonssjef i BMW Norge, Christian Gottschalk.

Takket være disse grepene er leveringstiden nå langt mer overkommelig enn den var ved starten av året. På et tidspunkt stod 2.000 nordmenn i kø - og noen av bilene stod i fare for å bli levert først i 2015.

Les vår test av BMW i3: Denne er dømt til å bli en suksess

Levering i oktover/november

Nå er det imidlertid langt bedre tider for de som skal bestille i3. 

- Vi kan nå levere bil i oktober/november om man bestiller i dag, selv om leveringstidspunktet kan variere litt avhengig av ønsket utstyr, forteller Gottschalk.

Les også: Ikke fornøyd med elbilene

Bruktmarkedet

For de som ikke er i humør til å vente én eneste dag på sin bil, så er det jo alltids bruktmarkedet. I skrivende stund finnes det seks BMW i3 til salgs på finn.no.

Prisene varierer fra 379.000 til 289.900 kroner, avhengig av kilometerstand og utstyr. Nybilprisene starter på 249.000 kroner.

i3 har 170 hks elmotor, og en teoretisk rekkevidde på 190 km - men realistisk rekkevidde er mellom 130-160 kilometer. 

Les også: Sjokkert over Tesla-feberen i Norge