Noen kjøpte bil også på julaften

Vi vet det - for vi sjekket alle annonsene som kom ut!

Faksmilie fra finn.no
Faksmilie fra finn.no

Mens det en vanlig dag blir lagt ut bortimot 2.000 nye bilannonser på finn.no, var det julaften uvanlig stille også der.

I løpet av døgnet dukket det opp rundt 190 nye biler til salgs - de fleste som har en bil til overs hadde tydeligvis annet å tenke på enn å legge ut en annonse denne dagen.

Julefreden senket seg

Det hadde antagelig også de fleste som er i kjøpsmodus.

Tidligere har vi erfart at de virkelig gode kjøpene varer litt lenger i høytidene. Selv kupp kan bli liggende usolgt både én og to dager når brorparten av den norske befolkning er opptatt av å åpne pakker, se på "Tante Pose" og gå tur med familien.

Les også: Slik unngår du å bli lurt når du kjøper bruktbil!

Med bare 190 dagsferske annonser tok vi oss tid til å gå gjennom alle, og ikke bare de merkene vi vanligvis ser på. Og uten at vi skal påberope oss å ha oversikt over prisbildet på absolutt alt som går på hjul, merket vi oss noen som virket mer lovende enn andre - og også et par som allerede var solgt.

For jammen var 7-8 av dagens nye annonser merket med "solgt" allerede ved midnatt. Noen vet å passe på!

Firehjulstrekker nesten gratis!

Vi innrømmer at det er tett mellom mulighetene til å trå feil på biler i 7.000-kronersklassen. Likevel mistenker vi at vedkommende som lot middagen vente og dro til Stabekk for å kjøpe denne Mitsubishien kan utropes til en av to vinnere i "Finn-mesterskapet i julekupp" - selger hadde jo dessuten selv prutet bilen ned til 5.000 kroner, når man leser hele annonsen.

Faksimile fra finn.no.
Faksimile fra finn.no.

Riktignok har den gått en bit, men disse bilene er vel kjent for å tåle en støyt. Firehjulstrekket gjør den populær, og hvis den nevnte eksoslekkasjen er det eneste som trenger umiddelbar reparasjon vil sikkert bilen glede sin nye eier i hvertfall frem til april, når det er tid for ny EU-kontroll.

Og består den også den kontrollen, ser vi ikke bort fra at det kan være penger å tjene på den, i hvertfall dersom man har muliget for å sette inn baksetene før den selges. Litt avhengig av når bilen kom til Norge vil det være mulig uten å betale ekstra avgifter.

Såvidt innkjørt stasjonsvogn...

Hokksund var åsted for julaftens andre kupp, en Opel Astra stasjonsvogn.

Faksmilie fra finn.no
Faksmilie fra finn.no

En av markedets mest ukompliserte og lettkjørte slitebiler i kompaktklassen byttet eier, trolig for noe i nærheten av annonsert pris på 11.000 kroner.

Riktignok finnes det mye Opel Astra på markedet, men få ser så bra ut som denne gjorde på bildene i annonsen. En gammel Astra har lett for å avsløre høy kilometer og/eller slett vedlikehold med litt krokan-farge i kantene og litt slappe pyntelister, men her så alt meget lovende ut. Og det burde det vel også, dersom det stemmer at bilen bare har gått 108.000 kilometer. Den er jo bare så vidt innkjørt!

"Noe rust på venstre forskjerm" kan man sikkert leve med, dette er ikke en bil man skal kjøre på Opel-treff med uansett. Forrige EU-kontroll var tatt innenfor fristen, og det bidrar til å styrke inntrykket av at den har vært fulgt opp regelmessig. Som med Mitsubishien må man her frem med sveiseapparatet for å fikse et hull i eksosanlegget, men hvis det er alt som må til før EU-kontrollen til sommeren har man gjort et virkelig kupp. Og må man koste på litt småtteri kan man likevel ha en utrolig billig bruksbil i flere år fremover.

Kostbar perfeksjon

Litt dyrere, men fremdeles muligens et godt kjøp var denne Toyotaen - spesielt med tanke på at den heller ikke har gått særlig langt.

Faksimile fra finn.no.
Faksimile fra finn.no.

"Ingen kjente problem, alt fungerer", skrev selgeren i annonsen. Og med tanke på at det er en Corolla fra midten av 90-tallet ville det vel vært en større overraskelse om det faktisk var noe som ikke fungerte på den - ifølge den allmenne oppfatningen er vel dette en sånn bil du må ta med bak låven og skyte for å få tatt kål på den.

Med lav kilometer, ingen rust, strøken både inni og utvendig og et drøyt år igjen før neste EU-kontroll ligger vel det meste an til et problemfritt bilhold for den som lot nissen komme til stengt dør mens han eller hun var i Ålesund og handlet bil på julaften. Og ikke minst firehjulstrekket er viktig, selvsagt. For det eneste kjøperne av slike biler synes er mer kjedelig enn å kjøre bil, er nettopp å kjøre seg fast.

Fremdeles muligheter...

Er det da ingen kupp igjen for oss som lot Finn være Finn, og fordypet oss i riskremen hele julaften, spør du kanskje.

Sjekk selv, er det åpenbare svaret. Det er ikke sikkert vi oppfattet alt. Og etterhvert som det går mot hverdag igjen dukker det stadig opp nye.

Men siden du spør; den vi stusset litt over at fremdeles ikke var solgt da vi våknet godt utpå formiddagen første juledag var denne Astraen her.

Faksimile fra finn.no.
Faksimile fra finn.no.

Ikke bare "i slekt" med stasjonsvognen som ble solgt på julaften, men i samme farge og ser enda mer strøken ut på bildene.

Astra er populært som bruktbil, og om den ikke er noe superkjøp ser den i hvertfall ut til å være et billig utgangspunkt for den som kjører lite og er ute etter en bil som med godt vedlikehold kan holde i mange, mange år.

Sommerdekkene er nye. Slikt har en god del å si i forhold til totalprisen på en bil som ikke koster mer enn dette. Den er nettopp EU-godkjent, har lav kilometer, ser flott ut, og har nylig byttet "strikken" - hvilket betyr at du med litt hell kan kjøre et par år uten andre påkostninger enn typiske slitedeler som bremser, eksosanlegg og støtdempere. Og hvor bra disse delene er skaffer du deg raskt en oversikt over hvis du reiser til Nøtterøy og kikker på bilen.

Hvis du ikke har funnet helt noe annet, og er på vei et annet sted for å gjøre ditt eget julekupp. Med litt hell har du som bilkjøper litt mindre konkurranse om godbitene i julen, så det er bare å passe på.

Les også: Disse bruktbilene bør du kanskje la noen andre kjøpe...

Fortell gjerne om ditt beste julebilkjøp i kommentarfeltet under