Noen elsket den – andre fikk en endeløs rekke med problemer

Nå får du Volvo XC90 til lavpris.

Volvo XC90 var jo en skikkelig drømmebil for mange familier da den kom tilbake i 2002. En stor, trygg og komfortabel SUV med 4x4 og en god dose status – det ga umiddelbart suksess.

For Volvo var dette også en svært viktig modell. Den hentet mange nye kunder og ga hyggelige tall på bunnlinjen.

Like hyggelig var det dessverre ikke for alle eierne. Det ble nemlig ganske snart klart at bilen hadde sine problemer, problemer Volvo ikke helt klarte å løse, selv etter at bilen hadde vært på markedet i mange år.

En av dem som hadde sans for XC90 var Jan Erik Larssen. Men da han testet brukt XC90 på Broom TV, kom heller ikke han unna å nevne noe av feilene bilen var belemret med.

Tusenlappene gikk kjapt unna

En av utfordringene var at bilen hadde ujevn kvalitet. Noen eiere rapporterte om en nesten feilfri bil, som kun var på verksted for servicer og å bytte slitedeler. Andre opplevde en nærmest endeløs strøm av problemer.

Første generasjon XC90 var bygget på samme plattform som personbilen S80, men var både større, tyngre og høyere.

Det gjorde at både forstilling, bremser og hjullagre fikk kjørt seg. I tillegg var det irriterende små-rusk med det elektriske anlegget. Turbohavari forekom definitivt. Det samme gjorde girkassehavari, da gikk tusenlappene kjapt unna!

Og snipp, snapp snute - var det slutt for XC90

Påkostet over 100.000...

Nå starter prisene helt ned mot vrakpant. Da snakker vi slitne biler som har gått langt og som fort har en lang feil-liste fra siste EU-kontroll. For 50.000 kroner kan du få halv-brukbare eksemplarer.

I motsatt ende av pris-skalaen: For 200.000 kroner kan du velge og vrake i biler fra rundt 2010, med kilometerstand som ikke trenger å være avskrekkende.

Komplett servicehistorikk er en stor fordel på denne bilen. Noen selgere ramser gjerne opp alt som er byttet og hva det har kostet. "Påkostet over 100.000 kroner" er ett eksempel fra Finn.no akkurat nå. Så blir spørsmålet om det virker betryggende – eller om du bør regne med at dette bare er starten...

Få med deg brukttesten av XC90 i videoen øverst i denne artikkelen.

Nå får du denne Volvoen fra 30.000 kroner

Mer video: Her tester Broom-Larssen Porsche Panamera