Nissan X-Trail: SUV-favoritt går i helt ny retning

Nissan tenker annerledes nytt - og låner grep fra lillebror.

Murstein designet til de to første generasjonene X Trail blir byttet ut med noe helt annet når denne kommer. Her er det rundt og svøpende som gjelder.
Murstein designet til de to første generasjonene X Trail blir byttet ut med noe helt annet når denne kommer. Her er det rundt og svøpende som gjelder.

Etter to generasjoner med svært kantete design og mer fokus på offroadegenskaper enn mange av konkurrentene, kommer Nissan til å tenke helt nytt når de skal lansere sin tredje X-Trail.

Her får vi den aller første sniktitten på den - i form av konseptbilen Hi-Cross som skal vises på bilutstillingen i Geneve i neste uke. Nissan har akkurat sluppet en liten teaser-video på Hi-Cross, hvor dette bildet er hentet fra.

Del med Facebook-vennene dine

Snur på flisa

Første generasjon X-Trail var en stor suksess, men dagens utgave har aldri klart å følge opp det. Bilen har heller ikke fått det lettere ettersom konkurransen har blitt mye tøffere de siste årene. Designmessig ser bilen veldig gammel ut, og hverken kjøreegenskaper eller interiørkvalitet er egnet til å trekke til seg veldig mange kunder.

Nå snur Nissan på flisa og henter inspirasjon fra lillebror Qashqai som er en kjempesuksess for merket.

Les mer om X-Trail som bruktbil - klikk her:

Mer sporty

X-Trail blir ny fra innerst til ytterst og blir mer sporty crossover enn kantete SUV. Nissan skal også legge mye mer vekt på kjøreegenskapene på vei, og mindre på at den skal kunne takle offroadkjøring.

Etter alt å dømme kommer den med både to- og firehjulstrekk, også det noe Qashqai har hatt stor suksess med.

LES OGSÅ: SUV-en som forsvant

Nå ut bredt

Målet til Nissan er ikke bare at neste X-Trail skal kunne konkurrere med andre biler i dette segmentet.

Nei, her skal de også stjele stasjonsvognkunder og appellere bredt ut i markedet. En ekstra bonus. Muligheten for sju seter som gjør at X-Trail også kan utordre flerbruksbiler som Ford S-Max og Opel Zafira.

Salgssuksess

Hvis Nissan i tillegg klarer å prise aggressivt slik de har gjort med Qashqai, bør det meste ligge an for at dette kan bli en ny stor salgssuksess for merket.

I og med at de foreløpig velger å kalle den et konsept, er det ikke helt klart når nye X-Trail vil være klar. men sannsynligvis snakker vi om første halvdel av 2013, kanskje noe før.

Les testen av Nissans bestselger-SUV - klikk her