Nissan Qashqai: Rattet på SUV-favoritten din kan løsne!

Nå tilbakekalles 400 biler i Norge.

Den finske journalisten forsøker å finne ut hvorfor rattet i bilen han kjører plutselig løsner. Nå kaller Nissan tilbake 400 norske biler av typen Nissa Qashqai og NV200.
Den finske journalisten forsøker å finne ut hvorfor rattet i bilen han kjører plutselig løsner. Nå kaller Nissan tilbake 400 norske biler av typen Nissa Qashqai og NV200.

Totalt på verdensbasis er det snakk om hele 51.000 biler som blir tilbakekalt for kontroll. Bakgrunnen er at det i slutten av august løsnet et ratt på en Nissan Qashqai da den finske radio- og TV-stasjonen Yle var ute og kjørte i rushtrafikken.

Heldigvis løsnet rattet mens bilen sto og ventet på grønt lys. Kameramannen var rask med å trykke på "record"-knappen – og nå ligger klippet av sjåføren som plutselig sitter rådvill med rattet på bilen i henden på YouTube.

Etter å ha gransket bilen, har Nissan nå bestemt seg for å tilbakekalle 51.000 biler av typen Qashqai, Qashqai+2 og NV200.

Tidligere i år ble en konkurrent av Qashqai også tilbakekalt

Kan løsne

Problemet ligger i festet mellom rattet og rattstammen. Ifølge kommunikasjonssjef i Nissan Norge, Marina Manaes Bakkum, gjør dette at rattet kan løsne under unormalt stor belastning.

Til dinside.no sier hun at kun 600 av bilene har defekt feste – og at det så langt ikke har skjedd noen ulykker i forbindelse med problemet.

I Finland er antall biler med dette problemet 880 – og Qashqai er Finlands mest solgte bil i juli 2012.

LES OGSÅ: Nissan Qashqai 2012: Bestselgeren blir billigere

Får brev

De aktuelle bileierne i Norge vil motta et brev, der en får beskjed om å ta kontakt med nærmeste forhandler for kontroll av sin bil.

Der en finner en feil, vil bilen bli reparert, mens kunden får lånebil til bilen er klar igjen.

Qashqai/Qashqai +2 er populære kompakt-SUV-er her i Norge – takket være lav pris, mulighet for både automatgir, 4x4 og sju seter.

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

http://www.youtube.com/watch?v=ItQDJWBOB40&feature=player_embedded

LES OGSÅ: Test: Nissan Qashqai +2: Oppfyller hele ønskelista