Nissan Qashqai 2012: SUV-bestselgeren blir billigere

Ny motor betyr også at prisene faller.

Slik ser Nissan Qashqai ut etter faceliften.
Slik ser Nissan Qashqai ut etter faceliften.

Qashqai har vært en eneste stor suksesshistorie for Nissan – og traff markedet perfekt da den ble lansert i 2007.

Her i Norge har denne modellen stått for store deler av Nissan-salget de siste årene. I skrivende stund er den på sjuendeplass på registreringsstatistikken og har gode muligheter til å klatre helt opp på femteplass når året skal oppsummeres.

Del med Facebook-vennene dine

Går ned

Mindre interessant blir bilen heller ikke når den nå får ny, 1,6-liters dieselmotor. Det gjør nemlig også at prisen går ned, takket være lavere forbruk og utslipp.

Den attraktive Acenta-versjonen med diesel og firehjulstrekk blir hele 24.800 kroner rimeligere og starter nå på 355.900 kroner. Vil du ha start/stopp-system, koster det 2000 kroner ekstra.

Er lillebror Juke stygg som juling? Døm selv her:

Like sterk

Nøyer du deg med forhjulstrekk, er startprisen på Qashqai med den nye dieselmotoren 318.500 kroner.

1,6-literen har nøyaktig samme dreiemoment som 2-literen den erstatter, nemlig 320 NM. 2-literen har 150 hk, mens 1,6-literen har 130 hestekrefter.

Toppfarten blir ørlite lavere (190, kontra 193 km/t) og med 1,6-literen bruker 4x4-versjonen av Qashqai ett sekund mer på sprinten fra 0–100 km/t, det nye tallet er 10,9 sekunder.

LES OGSÅ: Qashqai i duell mot Skoda Yeti

Mer firehjulstrekk

Til gjengjeld skjer det altså ting med forbruk og utslipp. 4x4-versjonen senker snittforbruket fra 0.60 liter/mil til 0,51 liter/mil og Co2-utslippet reduseres fra 159 til 135 gram per kilometer.

Med den nye motoren på plass, er det også grunn til å vente at 4x4-andelen på Qashqai kommer til å øke kraftig. Tidligere har det vært et stort prisgap mellom utgavene med forhjulstrekk og firehjulstrekk. Nå blir dette mindre og Qashqai er dermed bedre rustet i konkurransen mot blant andre Mitsubishi ASX som er storselgeren i dette segmentet.

Qashqai har blitt en stor suksess for Nissan og har virkelig truffet norske bilkjøpere hjemme.
Qashqai har blitt en stor suksess for Nissan og har virkelig truffet norske bilkjøpere hjemme.

Oppfyller hele ønskelista: Les testen av Qashqai +2 her