Nissan Note: Denne både dusjer og føner seg selv!

Ny modell vil skille seg ut med praktiske og teknologiske nyvinninger.

Nissan gyver løs på småbilsegmentet med denne nyskapningen   Nissan Note. Forrige generasjon av Note ble ingen salgssuksess   men nå satses det med ny giv   og nytt utstyr.
Nissan gyver løs på småbilsegmentet med denne nyskapningen Nissan Note. Forrige generasjon av Note ble ingen salgssuksess men nå satses det med ny giv og nytt utstyr.

Det er ikke så lett å skille seg ut fra "mengden" av nybiler lenger. Men nå kaster Nissan seg inn i kampen om kundene i segmentet for småbiler.

Og for å friste kundene med noe nytt, kommer bilen med par utstyrsnyheter og noen viktige praktiske løsninger. Målet er å hevde seg mot modeller som VW Polo og Ford Fiesta.

Les vår test av forrige generasjon Nissan Note her

Spesielt utstyr

Note har vært på markedet en stund allerede, uten å være noen stor salgssuksess. Men den nye modellen er helt ny, både når det kommer til utseende og motorer. Dessuten finnes det noen spennende løsninger som ingen andre i klassen kan by på.

Den får for eksempel utstyr som vi vanligvis forbinder med større og dyrere biler. Blant annet et system som har fått navnet Nissan Safety Shield. Med dette på plass skal det mye til å bulke under parkering, eller å kjøre på noen i forbindelse med rygging.

LES OGSÅ: Verdens mest solgte småbil fornyes

Nissan Note 2
Nissan Note 2

Fugleperspektiv

Det hele bygger på fire vidvinkelkamera plassert rundt bilen, som gir et 360 graders oversiktsbilde av bilen i fugleperspektiv.

Dette kobles blant annet sammen med en avansert ryggesensor som advarar om objekter som beveger seg bak bilen.

LES OGSÅ: VW Polo: Minst feil etter tre år

Vasker og føner seg selv

For Nissan Safety Shield skal virke under alle forhold, har den et selvvaskende ryggekamera. Kameraet kan både spyle seg rent og føne seg tørt igjen etterpå.

Når det kommer til praktiske løsninger tar Note med seg løsningen med skyvbart baksete fra forrige generasjon, som gjør at du kan flekse etter hvor behovet for plass er størst.

I tillegg blir bagasjerommet større, slik at det nå kan ta 300 liter, i stedet for 280 i forrige generasjon.

LES OGSÅ: Nissan Micra: Denne kommer du ikke til å se mange menn i ...

Spesiell motor

Også under panseret bys det på en litt uvanlig løsning. 1,2-literen er nemlig tresylindret og har i tillegg kompressor. Denne kombinasjonen er ikke vanlig - selv om det samme er tilgjengelig i småbilen Micra.

Effekten her er på 98 hestekrefter, med et dreiemoment på 142 nm.

LES OGSÅ: Her er fem gode bruktbilkjøp

Kompressor kan kobles fra

Og bare for å gjøre det enda litt mer uvanlig, kan kompressoren kobles fra motoren med en elektronisk kløtsj. Dermed kan du spare drivstoff.

Resultatet er at snittforbruket er nede i 0,43 l/mil - og CO2-utslippet bare 99 g/km.

LES OGSÅ: Nissan Skyline GT-R: En legende og en klassiker

0,36 l/mil

Totalt blir det tre motorer å velge mellom - to bensin (98 hk og 80 hk) og en svært så gjerrig dieselmotor. Sistnevnte klarer seg med 0,36 l/mil - og er på 90 hestekrefter.

Nye Note ble vist første gang på bilutstillingen i Geneve - og er ventet å komme til norske forhandlere til høsten.

Nissan Note bakfra
Nissan Note bakfra

LES OGSÅ: Datsun gjør comeback!