Nissan Murano cabriolet: Årets særeste bilnyhet?

Krysning mellom SUV og cabriolet. Og du kan kjøpe den neste år.

Nissan_Murano cabriolet
Nissan_Murano cabriolet

Det startet som enda et bilkonsept som umulig kunne komme i produksjon. Av typen "jo da, det er jo viktig at designerne våre får leke seg litt, ikke bare lage fornuftige volummodeller". Cabrioletutgave av Nissan-SUV-en Murano hadde vi fint lite tro på i virkeligheten – men her er den altså!

Den får sin verdenspremiere på bilutstillingen i Los Angeles som starter om noen dager. Og der kommer den garantert til å vekke stor oppsikt.

Fullverdig cabriolet

Nissan karakteriserer den selv som "verdens første firehjulsdrevne crossover-kabriolet".

Nå har vi tidligere sett en god del varianter av SUV-er/terrengbiler med kalesjeløsning på deler av taket/vinduer. Men dette skal altså bli en fullverdig kabriolet, med stofftak.

Norges mest solgte cabriolet: Her kan du lese testen

Kultklassiker?

Det vi også vet er at den vil få fire separate stoler. Hvis ikke Nissan har tatt den helt ut (og gjort tidenes avstivningsjobb), får vi den sannsynligvis bare med to dører, som bilen på bildet. De blir nok til gjengjeld digre, for dette blir en av de største kabrioletene på markedet. Ikke bare i høyden, men også i lengden.

Foreløpig er Nissan sparsomme med opplysningene. Men ifølge ryktene er ikke bilen langt unna å være produksjonsklar, det vil si at den kommer på markedet i løpet av 2011. Kultklassiker – eller flopp? Det blir spennende å se. Men vi må uansett berømme Nissan for at de i det hele tatt tør å sette en bil som dette i produksjon.

LES OGSÅ: Denne SUV-en blir mye billigere

Hva mener du - kan dette bli en suksess? Skriv i kommentarfeltet under:

Her er utgangspunktet - MED tak.
Her er utgangspunktet - MED tak.