Elbilfeberen raser i Norge.  Nissan Leaf er mest solgte bilmodell i oktober   og holder en svært sterk fjerdeplass på statistikken så langt i år.
Elbilfeberen raser i Norge. Nissan Leaf er mest solgte bilmodell i oktober og holder en svært sterk fjerdeplass på statistikken så langt i år.

Nissan Leaf: Nå kutter de prisen

En av Norges mest solgte biler blir billigere.

Nissan Leaf har blitt det store gjennombruddet for elbil i Norge. Årets Bil i Europa har solgt svært godt her hjemme – faktisk er Norge et av de største markedene for Nissans elbil.

Rundt omkring i verden går det nemlig langt tyngre. Det er nok hovedårsaken til at Nissan nå kutter prisen på Leaf på internasjonal basis, og i Norge.

Del med Facebook-vennene dine

Mange fordeler

I forrige uke startet Leaf på 255.000 kroner. Nå er prisen senket til 231.790 kroner, altså ned 23.000 kroner.

Med det bør den i alle fall ikke bli mindre attraktiv for norske kunder. Norge utmerker seg med å gi elbilene svært mange fordeler. Dette omfatter blant annet moms- og avgiftsfritak, gratis adgang på ferger, fri bomringpassering, adgang til kollektivfelt, gratis parkering, redusert årsavgift og lavere firmabilskatt.

Vi levde med Leaf i en uke – les hvordan det gikk

Oppdatert versjon

Senere i år kommer forresten en oppdatert versjon av Leaf.

Produksjonen av den, skal starte på Nissans fabrikk i Sunderland, England i løpet av våren 2013.

Nissan Leaf har tatt det norske markedet med stort. I fjor begynte konkurrentene for alvor å komme - men Leaf har fortsatt en svært sterk posisjon.
Nissan Leaf har tatt det norske markedet med stort. I fjor begynte konkurrentene for alvor å komme - men Leaf har fortsatt en svært sterk posisjon.

LES OGSÅ: Her er en til som skal produseres i Sunderland

Måtte ned i pris

Priskutt på elbil er ikke noe nytt fenomen i Norge. Først ut blant elbilene som hadde suksess var Mitsubishis lille i-Miev, som senere fikk følge av søstermodeller fra Peugeot og Citroën. De hadde en periode monopol innenfor dette segmentet i Norge.

Men da Nissan Leaf kom, ble det snart klart at Mitsubishien måtte ned i pris fort hvis den skulle ha mulighet til å henge med. Det skjedde da også, i flere etapper.

Kommer etter?

I dag får du i-Miev fra 192.500 kroner. Dermed er prisforskjellen opp til Leaf på rundt 40.000 kroner.

Så gjenstår det å se om Mitsubishi frykter det er for lite, og reduserer i-Miev-prisen igjen. Det er nok slett ikke utenkelig.

Apropos i-Miev – slik endte testen vår av den: