Nissan Juke-R: – Vi liker å gjøre sprø ting som dette

Og dermed blir denne råtassen en realitet. SE VIDEO!

Nissan Juke R   denne blir råere enn råest.
Nissan Juke R denne blir råere enn råest.

Nissan Juke er en liten SUV eller Crossover, som ikke har vært lenge på markedet. Men allerede kommer det en ny og for bilentusiaster, svært morsom versjon; nemlig Juke-R.

Det fleste har etter hvert blitt godt kjent med Nissan GT-R, som med sine utrolige prestasjoner og lave pris (alt er relativt, men sett oppimot ytelser, er prisen lav, red.anm.) har rukket å imponere en hel bilverden.

LES OGSÅ: Billig-SUV-en får kjempekritikker

Juke på sin side er langt mer kontroversiell – men ingen skal påstå at utseendet er kjedelig i alle fall. Her er det modige linjer fra front til bakenden – og dermed får en et resultat som skiller seg skikkelig ut fra mengden.

Samme historien finner du innvendig – med kule løsninger både i design og teknikk.

Del med dine Facebook-venner

Tar den helt ut

Men noen racerbil er Juke ikke – i alle fall ikke før R-versjonen kommer på veien. Da er imidlertid historien en ganske annen. For Nissan vil bruke erfaringen de har gjort seg med GT-R, for å sikre topp ytelser også i den vesle SUV-en.

Foreløpig ser den ut som en tegneseriebil - men vi tipper at den byr på reelt gode kjøreegenskaper om Nissan klarer å hente med seg noe av egenskapene i GT-R-en den har hentet genene sine fra.
Foreløpig ser den ut som en tegneseriebil - men vi tipper at den byr på reelt gode kjøreegenskaper om Nissan klarer å hente med seg noe av egenskapene i GT-R-en den har hentet genene sine fra.

Hovedsakelig skal det oppnås ved å bruke motoren – en V6-er med twin-turbo – bare litt nedtunet til 480 hk. Vi gnir oss i hendene allerede – for dette burde gi fraspark nok til betydelig "håret reiser seg på armene"-faktor.

Og tro ikke at det "bare" skal dyttes inn en diger motor, nei da, her gjør Nissan ting skikkelig. Så hele drivlinjen tas med fra GT-R, samt at det blir store felger, bremser og spoilere. Faktisk ser bilen litt "tegneserie"-aktig ut – med alle vinger og skjermbreddere på plass.

LES OGSÅ: Nissan Pathfinder: Dette skal bli en sprek familiebil

Kan ikke bestilles

Dessuten er det ryddet plass til 7" skjermen til navigasjonen/stereo/kjørecomputer fra GT-R også – som blant annet gir deg mulighet til å måle hvor mye G-krefter du utsettes for. Og det kan jo være ganske mye i en slik bil, vil vi tro.

Du som nå sitter og skal sende inn bestilling på bilen umiddelbart må dessverre vente litt.

Nissan 4x4 logo
Nissan 4x4 logo

Tegneseriebilen er kun en konseptbil som viser hva Nissan er i stand til å gjøre. Imagebygging er viktig i dagens marked – og denne er i alle fall egnet for oppgaven!

Og selv om vi snakker om en konseptbil, så kan det jo hende at visse stylingelementer blir tilgjengelig en gang i framtiden.

Hva synes du? Burde den blitt en produksjonsmodell – eller er dette for drøyt?

Se videoklippet under, der Darren Cox, som er sjef for Nissans Crossover og sportsbilsatsning i Europa, gladelig innrømmer at de liker å gjøre "sprø ting", som for eksempel Juke-R.

http://www.youtube.com/watch?v=aq9ioyLZVXE

LES OGSÅ: TEST: Nissan Juke – den stygg-raske andungen