Nissan GT-R: Noen får denne millionbilen til jul!

Snakk om jul med sin glede!

Gunnar Birkenfeldt foran en råbarsk Nissan GT R som nettopp er klargjort for levering fra Ferdinand Motor. Noen kan vente seg en helt spesiell julegave...
Gunnar Birkenfeldt foran en råbarsk Nissan GT R som nettopp er klargjort for levering fra Ferdinand Motor. Noen kan vente seg en helt spesiell julegave...

Det er det samme hvert år. Mange av oss tror vi har så god tid til å handle presanger at vi blir like overrasket når det plutselig er lille julaften og vi står der uten årets julegaver til venner og familie. Da gjelder det å handle raskt.

Mens andre planlegger langt bedre – og kan kose seg med en gjennomtenkt og flott gave. Som for eksempel en Nissan GT-R til 1,4 millioner kroner!

Del med dine Facebook-venner

– Desember er den beste måneden vår. Slik har det vært siden vi startet. Det er nok kombinasjonen av julegaver og at folk generelt unner seg litt ekstra ting til jul. Også er det en del som skal bruke opp litt penger i forbindelse med budsjetter på slutten av året, forteller grunnlegger av Ferdinand Motor i Bergen, Gunnar Birkenfeldt.

Han synes likevel det er litt rart at de som spesialiserer seg på gromme sportsbiler, som gjerne passer best til sommeren, har en slik salgskurve.

LES OGSÅ: Julegave: Min aller første Camaro

Årets grommeste

I år er det en Nissan GT-R som er den aller grommeste av julegavene som leveres fra Ferdinand Motor.

Prisen for bruktbilen fra 2009 er ikke snauere enn 1,4 millioner kroner.

Men da får du til gjengjeld en av bilverdens heftigste kjøretøy. Det er mye takket være en råsterk 3,8-liter twin-turbo V6er som yter 480 hk 0–100 unnagjort på 3.2 sekunder med launch kontroll, mens topphastighet er 311 km/t. God jul!

Vi har testet GT-R – og Tommy Rustad var ikke i tvil: Dette er favoritten!

Single menn

– Hvem er det som finner på å kjøpe biler i julegaver?

– Stort sett snakker vi om menn i 35-45-årsalderen, som er litt over middels interessert i biler. De er gjerne single og jobber i Nordsjøen eller i oljeindustrien. Men de fleste tar seg gjerne lån, det er som regel ikke slik at de betaler bilen av egen lomme.

I motsetning til hva en kanskje skulle tro, er det ikke spesielt viktig å gjøre overleveringen til noe utenom det vanlige.

– Nei, det er ikke snakk om noen store sløyfer eller seremonier. Folk vil ikke ha så mye oppmerksomhet – men de er opptatt av at bilen levers til jul, og ikke i romjula eller etter nyttår, påpeker Birkenfeldt.

LES OGSÅ: Neste års julegave for den som har alt? 2012-modellen av GT-R vel!

50 millioner i miljøbiler

Han kan ellers fortelle om et svært godt år i 2011. Omsetningen ligger på rundt 45 millioner kroner.

– Nå er vi jo også godt i gang med å selge miljøbiler også. I januar åpner vi ny avdeling, og inkludert både bestillinger og biler som er levert er omsetningen på hybrider og elbiler oppe i 50 millioner kroner. Det er ingen tvil om at det er det nye store akkurat nå, forteller han.

Mest spenning knyttes til Fisker Karma og Tesla Model S. Dette er store og flotte biler, som gir miljøbilene et nytt og mer sporty design – og ikke minst heftig motorisering.

Skal handle julegave selv

– Tesla S står for volumet når det gjelder disse bilene. Her har vi fått inn mange bestillinger allerede, selv om bilen nok ikke kommer før rundt et års tid. Fisker Karma, som er en hybridbil og ikke får de samme fordelene når det gjelder avgifter, er imidlertid på plass i februar. Det er en knalltøff bil.

– Men du da? Fått ordnet opp i julegavene selv?

– He, he, nei, jeg har ikke det. Jeg må finne noe til min kone. Men jeg slutter klokken 12.00 i dag, så da har jeg jo god tid.

Akkurat som oss andre, der altså.

Og til dere der ute som lurer på hva vi i Broom ønsker oss til jul, så kan vi røpe at ønskeliste ligger hos Ferdinand Motor ...

LES OGSÅ: Se hva Lars Petter fikk i gave