Nissan GT-R: Forsvinner ikke likevel – får mer effekt

Gjett hvem den skal "knuse" ...

Nissan GT R legges ikke ned allikvel. Snarere tvert i mot   den blir sprekere enn noen gang!
Nissan GT R legges ikke ned allikvel. Snarere tvert i mot den blir sprekere enn noen gang!

Rundt billegender svirrer det ofte mange rykter. Nissan GT-R er en slik bil. Ryktene har svirret på kryss og tvers. Noen rykter har sagt at 2011 var bilen siste år, andre har sagt at den får større motor – så man kan jo saktens lure.

Vi kan nå bekrefte det ene, samtidig som vi avkrefter det andre. Da har du forhåpentlig skjønt det allerede. Nissan GT-R får fortsette i minst to år til og ja – den får også (enda) større motor.

Les også: Slik ødelegger du en bilklassiker

570 hestekrefter – minst!

Nissan-GT-R_2011_motor
Nissan-GT-R_2011_motor

Nissan har fintunet turbosekseren. Forbrenningen blir bedre og det gir to hyggelige resultater. For det første synker forbruk og utslipp, og aller viktigst for de fleste: Effekten øker! Riktig hvor mye vet man ikke – men det snakkes om minst 40 hk!

Det vil si til hele 570 hk – i det som av mange omtales som ”verdens fineste motor”. Ikke bare imponerer denne motoren med dugelige prestasjoner, men den er også såpass snill at moren din kan låne den til butikken når hennes VW Polo er på verkstedet.

Nissan 200 SX S14: Du kan få fin sportsbil til 100.000 kroner


Rekordforsøk

Nissan-GT-R_2011_dashbord
Nissan-GT-R_2011_dashbord

Mange husker kanskje fighten Nissan hadde med Porsche og at styret rundt en eventuell rekord rundt det ”Grønne Helvetet” (Nürburgring). Om vi fortsatt skal tro på rykter – så sier de at nå prøver Nissan igjen, og at det skal skje i oktober i år. Vil de klare å knekke Porsche denne gangen?

Ingen etterfølger?

Modellen skal altså leve vider, men hvor lenge? Minst to år sier en talsmann for Nissan. På spørsmålet om en etterfølger til R35 – som den kalles internt – blir det derimot stille.

Den som lever får se. I mellomtiden vil nok nye rykter svirre ... Vi gleder oss i alle fall over oppgraderingen av billegenden!

Del med Facebook-vennene dine

2011, Nissan GT-R
2011, Nissan GT-R

Nissan 370 Z: Tar opp jakten på Audi og Porsche