Brooms Vegard på plass bak rattet   i noe at det råeste vi noen gang har fått fra Japan.
Brooms Vegard på plass bak rattet i noe at det råeste vi noen gang har fått fra Japan.

Nissan GT-R: Denne mannen har akkurat nå en fantastisk dag på jobben

Testkjører noe av det heftigste som finnes på fire hjul – i fullt snøkaos.

– Hallo! Vent litt, jeg må bare kjøre inn til siden her. Hold linja litt ... Pokker også, denne snøen!

Motorlyden i bakgrunnen blir litt heftigere, jeg hører lyden av et blinklys – og så blir det plutselig nesten helt stille i andre enden.

– Hallo, her er jeg! Måtte bare forsere en snøkant for å komme meg inn på en bussholdeplass. Nå kan vi prate!

På norsk snø ...

Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen er ute og kjører bil når de fleste har plassert seg i godstolen på mandagskvelden. Men så er det ikke hvilken som helst bil vi snakker om her. Nei, Vegard ratter akkurat nå rundt i en Nissan GT-R!

En av verdens heftigste biler er på plass på norsk jord, eller rettere sagt: Norsk snø. Og når man får tilbud om å låne den i noen timer, er det ikke akkurat nei som er svaret.

Minimalisme og nøkternhet sto ikke på menyen da dashbordet til GT-R ble designet. Og det ser nesten enda tøffere ut når forholdene utenfor bilen er såpass guffne.
Minimalisme og nøkternhet sto ikke på menyen da dashbordet til GT-R ble designet. Og det ser nesten enda tøffere ut når forholdene utenfor bilen er såpass guffne.

Tommy Rustad kjører GT-R på bane – se videoen!

Funnet en utvei

– Du, Knut – bilen er helt fantastisk! Virkelig! Og været er helt fantastisk dårlig Tror ikke det kunne vært større misforhold mellom bil og kjøreforhold. Det er snøkaos i Oslo i dag.

– Og her har jeg fortalt alle jeg kjenner som har et snev av bilinteresse – ja, alle andre også, for den del – at jeg skal ut og virkelig teste Nissan GT-R. Du kan jo tenke deg hvor lett det er når det snø og glatt og køer omtrent overalt. Men jeg har faktisk funnet en liten utvei, noe som gjør at jeg får kjørt den på bare veier likevel!

Nesten uvirkelig

– Fortell!

– Jo, det er jo ganske mange store tunneler i og rundt Oslo. Og inne i dem er det jo sommerføre. Jeg har kjørt fram-og-tilbake inne i flere av dem, jeg. Og da får man også en annen hyggelig bieffekt: Nemlig lyden. Jeg er sikkert den eneste som har kjørt rundt med vinduene nede gjennom hele Ekebergtunnelen i dag!

– Men hvordan er dette å kjøre, da?

– Helt rått! Det er nesten litt uvirkelig å sette seg inn i denne og starte opp. Man blir litt andektig i en sånn stund. Her sitter jeg plutselig bak rattet i noe av det mest avsindige som noen gang er laget av bil. Får veldig respekt for det jeg holder mellom hendene og har under gassfoten. Jeg har fått testet altfor lite. Men ingen tvil om at dette er fullblods sportsbil. Det går bare noe så helt, ja hva skal jeg si? Grisevilt!

LES OGSÅ: Jacob fra Nesodden har Lamborghini Diablo SV-R

Stoppet midt i veien

– På snøføre også?

– Gjett om! Bånn gass og det piper og blinker i lamper. Men den skyter fart likevel, firehjulstrekk er sannelig ikke dumt å ha på dager som dette. Det er 550 hestekrefter under panseret her og den gjør – på tørr vei – 0–100 km/t på 2,8 sekunder. Det er like fort som Bugatti Veyron, det!

– Ja, og så ser jeg på bildene at den ser skikkelig diskret ut?

– He he! Ikke akkurat! Bilen kommer rett fra et isbanetreff og har blitt foliert i anledning det. Jeg vil jo si at en Nissan GT-R skiller seg ganske bra ut i utgangspunktet, men med denne dekoren skriker den nærmest HER ER JEG! Den tar litt plass i gatebildet, denne bilen. Stoppet for eksempel utenfor Operaen for å ta bilder, og da var den en kar som bare bråbremset og stoppet bilen sin midt i veien. Og så hoppet han ut og begynte å gå rundt bilen mens han tok bilder, som den mest naturlige tingen i verden. Det er sånne ting man ikke opplever så veldig ofte.

LES OGSÅ: Den er en legende – og en klassiker

Ikke tid til å prate

– Hva er planen nå?

– Å kjøre så mye som mulig! Vi har den ikke så mange timer, så nå har jeg strengt tatt ikke tid til å prate mer. Du får kose deg foran PC-en du, så skal jeg kose meg videre bak rattet her. Har en mistanke om hvem av oss som har det morsomst! He he!

Vi kommer naturligvis tilbake med fyldig rapport når vår mann er ferdig med GT-R-kjøringen.

Sans for drifting? Her er Topp 5:

Diskret skal i alle fall ingen beskylde dette eksemplaret av Nissan GT-R for å være. Brooms Vegard Møller Johnsen har ingen dårlig dag på jobben!
Diskret skal i alle fall ingen beskylde dette eksemplaret av Nissan GT-R for å være. Brooms Vegard Møller Johnsen har ingen dårlig dag på jobben!

Les mer om GT-R og se video av den – klikk her: