Nissan 370Z GT Edition deta
Nissan 370Z GT Edition deta

Nissan 370Z: Tar opp jakten på Audi og Porsche

Nissan har spritet opp sportsbilen sin enda ett hakk.

Nissan. Bilen som for de med hatten på hattehylla og kamferdrops i hanskerommet, anses som driftssikre, veldig fornuftige og kanskje litt kjedelige biler.

For de litt yngre derimot - som fortsatt kjemper mot kviser på nesa og dun på overleppa, er Nissan synonymt med trimmingsvillige, lettkjørte, solide og gode sportsbiler med et utall av stylingmuligheter.

Z-legende

Nissan-370Z-GT-Edition-fron
Nissan-370Z-GT-Edition-fron

Bilutstillingen i Genève er over for denne gang. På Nissan-standen, var det den elektriske nykommeren Esflow som sammen med urban-jeepen Juke og årets bil vinneren Nissan Leaf som stjal mesteparten av showet.

Men for de litt de litt årvåkne så fantes det også en annen nyhet. Nemlig en oppgradert utgave av Nissans etter hvert legendariske Z-serie.

Lyst på brukt Nissan? Her får du oversikten:


GT-Edition

370Z GT-Edition heter siste skudd på stammen, som naturlig nok bygger på den nyeste 370 Z-en fra 2009.

Ekspertene på Nissan Technical Centre Europe (NTCE) har tuklet litt med softwareprogrammene slik at ytelsene fra V6-motoren nå er enda bedre. 3,7-literen yter nå 332 hk ved 7000 o/min.

For å matche de økte ytelsene er også understellet oppgradert og i tillegg har bilen blitt bedre støydempet, for å gi den et litt mer eksklusivt preg.

Girkassa er en syv-trinns dobbeltclutchkasse og den har flere tilgjengelige kjøreprogrammer, blant annet en ”snow-innstilling”.

Les testen av den Norske Nissan-favoritten Qashqai her:


For Europa

GT-Edition modellen er i følge Nissan selv spesialtilpasset Europa, og europeiske behov.

Blant annet kjører vi fortere (høyere gjennomsnittshastighet) enn i USA og derfor syntes Nissan at en GT-modell var på sin plass. Pent tenkt av dem det! Selv om jeg ikke er helt overbevist om at det gjelder for Norge og norsk veistandard...

2011-Nissan-370z-GT-Edition
2011-Nissan-370z-GT-Edition

Audi TT og Porsche Cayman defineres som de argeste konkurrentene.

For øvrig finnes GT-en bare som coupe. Roadsteren vil ikke bli tilgjengelig med ”GT-pakke”.

Premium Connect satellitt navigasjon er standard, og det samme er ryggekamera. Det trengs – jeg lover - du ser ikke mye ut av den bakruta.

19-tommere

Felgene er smidde, lakkert i en antrasit-farge og dimensjonen økes til nitten tommer.

370 Z kommer i tre forskjellige eksteriørfarger, sort metallik, hvit perlemor, og en sortfarge som heter Black Rose. Alle med matchende fartsstriper nede langs siden.

Del med vennene dine på Facebook

Les også: Nissan-sportsbil til halv pris:


Nissan-370Z-GT-Edition-bakf
Nissan-370Z-GT-Edition-bakf