Nissan 200 SX S14: Du kan få fin sportsbil til 100.000 kroner

Bare du unngår fallgruvene - for de finnes.

Originalt reklamebilde av japansk Nissan 200SX da den var ny.
Originalt reklamebilde av japansk Nissan 200SX da den var ny.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Er Nissan 200 SX en god bil å kjøpe? Jeg måtte vrake Mazda MX3en min i forrige uke og har akkurat vært i banken og fått vite at jeg kan låne inntil 100 000 kroner til ny bil. Har lyst på noe som er sporty og ser kult ut. Har hørt at disse ofte er hardkjørt med at kvaliteten er god vet du om det stemmer???

Benny svarer:

Heisann – leit med MX3-en da som ble vraket. Ganske uvanlig bil her hjemme det.

Det stemmer at Nissan har god kvalitet og 200SX er ikke noe unntak i så måte. En av få reelle svakheter på disse bilene er turboen, men akkurat det gjelder for de fleste turbobiler, enten de er tyske eller japanske.

200 SX har de siste årene vært utrolig populære biler og da særlig ungdomsbiler og som styling- og tuningemner. Det finnes massevis av diverse ”god-biter” å få tak i til disse bilene.

Dessverre er nok noen av bilene ganske hardt kjørt så en litt grundig sjekk er absolutt på sin plass før et kjøp her. Drivverk, forstilling og bremser er obligatoriske sjekkpunkter. Om bilen er ombygd, senket eller trimmet, bør du sjekke at dette godkjent og innført i vognkortet. Hørte nettopp om en kar i forrige uke som måtte skaffe andre fjærer og hjul til sin nyinnkjøpte 200SX fordi han ikke hadde dokumentasjon på bla. senkesettet og uoriginal dekkdimensjon.

Det finnes ganske bra med biler til salgs, og prisene varierer en god del, men for 100 000 kroner bør det absolutt være mulig å oppdrive en fin og god S14. fra ca 1996-1997. Jeg tenker også at her er det viktigere med en velholdt og fin bil med dokumentert historikk enn å være supernøye på årsmodell og kilometerstand. En bil som har gått 150 000 km. kan godt være bedre enn en som har gått 115 000 km.

Sjekk nøye, finn deg en fin bil og kos deg med den i sommer! Lykke til!

Les også: Nissan 370Z - Tar opp jakten på Audi og Porsche


Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: