Nektet Tesla å selge biler – så grep politiker inn

Det er ikke bare lett å være ny bilprodusent!

Tesla har møtt problemer i flere amerikanske stater, der lovverket ikke tillater dem å selge bilene direkte til kundene. Her fra et av deres showroom. Foto: Scanpix.
Tesla har møtt problemer i flere amerikanske stater, der lovverket ikke tillater dem å selge bilene direkte til kundene. Her fra et av deres showroom. Foto: Scanpix.

Elbil-produsenten Tesla har kommet veldig langt på kort tid. I bilbransjen er det nærmest en sannhet at helt nye produsenter ikke har en mulighet mot de etablerte, med mindre man satser på nisje.

Tesla har klare ambisjoner om å bli en volumprodusent, og legger grunnlaget for det gjennom dagens Model S og kommende Model X. Etter disse to skal så bilen som virkelig har stort potensiale komme. Det er snakk om en relativt kompakt modell, til rundt halvparten av Model S-pris.

Gjør det umulig

Men det er ikke bare lett å være ny bilprodusent. En ting er at du må slåss mot fordommer og skepsis til en helt ny merkevare. For Teslas del har de også møtt regleverk som har gjort det vanskelig å fysisk selge bilene.

Hjemme i USA har flere delstater regler som rett og slett gjør det umulig for Tesla å omsette slik de ønsker å gjøre det. Teslas modell er å selge direkte til kundene, uten å gå via tradisjonelle forhandlere.

NAF: – Du kan kalle det en ulovlig kontroll

Latterliggjort begrunnelsen 

På denne måten kutter de ut et fordyrende mellomledd og gjør hele prosessen fra fabrikk til kunde mer effektiv.

Det har imidlertid ikke bare falt i god jord. En av statene Tesla har hatt problemer i, er New Jersey. Her ble de lenge stoppet av en lov som sa at bare forhandlere har rett til å selge nye biler. Ingen bilprodusenter hadde anledning til å selge bilene sine direkte.

Tesla-sjef Elon Musk har gått hardt ut mot dette, og latterliggjort begrunnelsen: Nemlig at dette skulle gi bilkjøperne ekstra beskyttelse.

Lekker bil som ikke skal ruinere deg

Må ha servicesenter 

– Dette er opplagt feil, med mindre vi snakker om mafia-betydningen av "beskyttelse". Å beskytte konsumentene er omtrent det siste en typisk bilselger tenker på, har Musk skrevet på Teslas bloggside.

Han har også fått mye støtte for dette synet, og for Musk var det en stor seier da New Jersey-guvernør Chris Christie forleden personlig grep inn, og overprøvde regelen.

Tesla får nå selge bilene sine direkte til kunder i New Jersey, det eneste kravet er at de skal ha et servicesenter der, hvor kundene kan få oppfølging på bilene sine.

Spennende nykommer 

Hos Tesla gjør man seg nå klare for produksjonen av en bil mange har ventet lenge på, nemlig SUV-en Model X.

Denne har blitt utsatt flere ganger. De siste dagene har det dukket opp spionbilder av bilen, tatt utenfor fabrikken i California. Tesla skal nå være helt i sluttfasen på de siste testene. Denne modellen har svært gode forutsetninger for å bli en suksess i Norge, der SUV-ene står veldig sterkt. 

LES OGSÅ: En setning kostet Tesla-sjefen 3,6 milliarder

De har solgt for en milliard kroner, før lansering