Nei - ikke parker her!

Å sette fra seg bilen i en islagt bakke kan fort bli veldig dyrt.

Her sklir tusenlappene på glattisen. (Foto: ta.no/ANB)
Her sklir tusenlappene på glattisen. (Foto: ta.no/ANB)

Det kan bli dyrt å parkere i glatte bakker. Biler sklir på isen og bulker med bilen nedenfor. Forsikringsselskapene har hatt travle dager med å behandle skademeldinger, mens Viking tar det med godt humør, skriver ta.no.

- Jeg har slept opp fem biler i denne bakken alene de siste dagene og jeg kjører jo bare en av flere bergingsbiler, sier Runar Eriksen hos A.Goberg. Han kjører en av Viking-bilene i Grenland og har hjulpet mange uheldige trafikanter de siste dagene. Han advarer mot å parkere i islagte bakker. Biler sklir inne i boligstrøk og i bratte sentrumsgater, sier Eriksen. Smeltevann oppå is gjør at bilene sklir som Bambi på den berømte glattisen.

Bulkebakken

Tirsdag morgen skjedde det igjen. Eieren av en nyere Toyota skråparkerer i den bratte bakken på nordsiden av TA-bygget i Skien.

Så snart bilen har parkert, er den kvinnelige sjåføren vitne til at doningen sklir sakte men sikkert inn i bilen nedenfor. Som du ser på bildene i denne artikkelen har det samme skjedd en rekke ganger de siste dagene.

Flaut

- Dette er forferdelig flaut, sier den kvinnelige sjåføren som ønsker å være anonym. Hun blir veldig lettet da Eriksen hos Viking kan fortelle henne at det ikke blir noen skader på bilen nedenfor.

En gummilist har forhindret lakken fra å bli skrapt opp. Kvinnen var på vei til jobb da uhellet skjedde. Og vi kan skjønne at det er litt flaut. Kvinnen jobber nemlig i et forsikringsselskap.

Ler

Runar Eriksen hos Goberg er en mann med godt humør og han kan ikke annet enn å smile når han sleper kvinnens bil opp og i sikkerhet. Han kan trøste den uheldige billisten med at dette ikke er første gangen han er ute på en slik bergingsjobb.

- Som sagt har jeg alene vært fem ganger bare i denne bakken de siste dagene og det er speilblankt også andre steder.

Han ber folk være forsiktig med å parkere på glatte overflater som heller nedover. Det skal ikke mye til før bilen begynner å skli og treffer bilen nedenfor. Om det ikke blir så store skader er det surt å måtte ringe bergningsbil for å kunne komme seg videre.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no - her:

SE OGSÅ: Pass opp - her kommer en løpsk SUV