- Når menn forvandles til tafatte tøfler

Det skjer ting på bilfronten når man får familie. Les debatten her:

Illustrasjon: Ole Martin Lundefaret
Illustrasjon: Ole Martin Lundefaret

For noen uker siden fortalte Broom-skribent Ole-Martin Lundefaret om da faren hans innså at entuasiastbilen måtte vike plass for noe langt mer fornuftig (og større).

Kjernefamilien på tre var blitt til en kjernefamilie på fire. Og dermed ble den sporty Fiaten byttet bort mot en diger Mazda-stasjonsvogn.

Akkurat dette er det mange som har opplevd. Debatten har da også gått høyt i kommentarfeltet til denne saken.

Har du ikke lest saken? Her finner du den:

Hadde ikke mye valg

- Veldig moro! Mange kjenner seg igjen, noen innrømmer at akkurat det samme har skjedd med dem - mens andre tvilholder på bilinteressen sin uansett familieforhold. Jeg må si at jeg har sympati med de siste - selv om faren min nok ikke hadde så veldig mye valg den gangen, sier Ole-Martin.

- Hva med deg selv, du har jo blitt 34 år nå..?

Tvillinger?

- Joda, men jeg har jo ikke akkurat rukket å få noen unger ennå. Samboeren min Petra og jeg har akkurat kjøpt en gammel skole som vi skal bygge om til bolig. Det kommer nok til å ta veldig mye tid og sikkert koste endel penger også. Men jeg har likevel kjøpt meg en Ford Mustang rallybil. Den skal forresten pusses opp den også...

- Men hvis det plutselig kommer et tvillingpar eller to?

- Tja, da får jeg vel kjøpe en rallybil til, da. Eller forresten: Noe gammelt, kult noe med mye plass. Kanskje en Jeep Grand Cherokee..? Tror jeg må spørre Benny litt om dette jeg, når han har tid.

Den beste storfamiliebilen: Her er testen på vår favoritt

Her er kommentarene som har kommet til nå:

MB

Ikke selg sjelen din. Bit deg fast i rattet og be kona velge hva hun vil ha. En lykkelig ektemann eller en utilpass og grinete gubbe? Vi menn må ikke la oss styre av de som ikke bryr seg eller forstår gleden av å ha drømmebilen. Et alternativ er å kjøpe en bil til og beholde drømmebilen.

Ole-Martin Lundefaret Broom TV 2

Det gikk vel gradvis nedover på bilfronten for fattern etter at han fikk unger desverre.

Først hadde han en kjempekul trimma NSU, så blei det en trimma SAAB V4, deretter en Cortina MKII, og så Supermirafiorien (ny). Men så begynte nedturene (les: han fikk to barn, trengte to biler)... Mazda 929 of Fiat 127. Så blei det Peugeot 504 (som kokte hele tiden) og Opel Kadett MK1 stasjonsvogn. Deretter Opel Kadett 1,3 S og en gammel Passat til muttern som senere ble "oppgradert" til en Saab 99. Og så firmabiler da, men de var jo helt vanlige.

Ikke før i fjor blei det entusiastbil igjen. En skikkelig tøff BMW 1-serie - som blei kondemnert etter at en dame kom over i feil kjørefelt...

Men det er vel kanskje livets realiteter?

Lørve

929 er jo en Flott bil..... I 929HT :)

Min første bil var en 929 HT, men den kom aldri på veien :(

Jan M

det har taget mig 8 år å få kona til å forstå, at bilen er min hobby, og den utviklede sig raskt etter den første av gutterne mine blei født.

den første bilen vi hadde etter ældstegutten ble født, var en 1988 bluebird stasjonsvogn, en kongebil å kjøre, men et elektrisk mareridt. den tok kvelden i ei grøft i danmark, i november stormen i 2003

deretter blei det flere å større amcars. å nå som gutterne har blitt større, blir bilerne mindre igjen. heldigvis, har ikke begge gutterne arvet min interesse for biler, ellers ville gården her fort bli for liten.

Terje1

O-M L. - Bytte Fiaten mot en Mazda, forstår godt han fikk klump i halsen, kjenner nesten tårene sprenge på når jeg leser denne historien, triste greier. Masse medfølelse... :(

Har sakt det før, italienerene kan dette med biler, resten er bare plariater.

Terje1

PLAGIATER skal det være....

Petter

Hmmm, gikk i fella jeg og....i et svakt øyeblikk gikk jeg med på å selge saabcaben min og kjøpe en svær doning av en campingbil.......for å feriere med svigers.....snakk om å være lettlurt gubbe...

nobbes

Triste greier! Når menn slutter å være menn og forvandles til tafatte tøfler som trilles rundt lillefingeren av sine respektive i ammetåke. I et ørlite håp om husefred og en kjapp en siste fredag i måneden går vi med på såkalte kompromisser. Dvs. står duknakket og sier ja og ha og smiler pent når vi får lov til å ha aluminiumsfelger på familiefrakteren.

Mannen

Snobbes har helt rett. Mange som blir gravide (for i disse dager blir jo alle i familien gravide, ikke bare kvinnen...) tror at de plutselig trenger stasjonsvogn eller en looser-cruiser (mpv). De skal jo ha plass til barnevogn (som er med på tur 3 ganger i løpet av tiden man har dypvogn...). Nå har jeg riktignok bare et barn, men hans første to år kjørte vi Suzuki 413 med 31x10,5 dekk og kufanger. Og HEL kalesje. Riktig nok en "4" seter... Fungerte helt perfekt. Nå, med litt større barn, er den byttet ut med Toyota Hilux. Ikke en volvo st.vogn, passat, eller annen kjønnsløs familiebil her i gården. (Forhåpentligvis aldri!)

Ole-Martin Lundefaret Broom TV 2

He he, mye bra kommentarer!

Det er viktig å holde på interesser og hobbyer, mister man de kan man miste seg selv.

Nå vil jeg ikke akkurat karakterisere fattern som noen tøffelhelt. Bilbytte var av ren nødvendighet, da de hadde én ny, men måtte ha to (som da ble brukte.)

Men at det måtte bli så praktisk som 929´n, det var nok en ganske stor skuffelse for fattern. Og det tok noen år (les: huslån) før han var oppe av den hengemyra igjen.

Men med BMW 1-serie så blomstra det opp igjen gitt. Så hjelper det jo litt at han har to sønner som driver med rally, så han har ikke fått helt bilpause;)

KR

Ha ha kjempeartig skrevet! Men hva når det er KONA som vil holde fast på den kule bilen og mannen vil ha (GRØSS og GRUFULLT!) stasjonsvogn!!?? Jeg har til og med vist at man får trykt nedi en barnevogn & det er 4 seter så hva er problemet?

Lørve

En liten ting jeg lurer på er hvorfor alle skal ha 7 seter når dem får barn??

Før klarte folk seg med Ford Taunus med 2 dører. Ikke noe problem å dra på ferie med 2+3 da. Har folket glemt hvordan man stuer i en bil, eller er det det at man trenger hele Garderoben med på en ukestur??

Gubben

Skjønner heller ikke hvorfor alle "må" kjøpe disse triste stasjonsvognene bare fordi det er barn underveis. Det var da faktisk mulig å få plass til barnevogn baki min 87 Golf GTI (2-dørs) også. Det var bare å plukke av to av hjulene. Med to barn har jeg aldri hatt noe større kjøretøy enn en Saab 9-3 kombikupe og allikevel fått plass til det nødvendige for ferieturer, selv uten "pram" (også kjent som skiboks/bagasjeboks) på taket.

MB

Til Lørve. Har du hørt om mine og dine barn? Jeg har selv 2 barn og dama har 2 barn. Da holder det ikke med 5 seter når man skal på tur. Da må man ha en 6 eller 7 seter. Da er det ikke så mange biler å velge i som er interessante. Så da måtte det bli en stor SUV med mer enn stor nok motor. Og da er det ikke så værst å kjøre med uansett. Ellers vokste jeg opp med 3 søsken og vi hadde en vanlig personbil. Det gikk fint 6 stk i en vanlig bil før når ingen skulle ha barnesete. Ikke var det påbudt med bilbelte i baksete heller. Da kunne man ha mange barn i en Ford taunus.

Lørve

MB: Fulstendig klar over at enkelte har flere enn 2 barn, var ikke dem jeg siktet til :)

Hadde en 96 mod vento. der fikk jeg barnevog og 4 handleposer i Kofferten sammen med Sub kasse med 2 12" og forsterkere, så man trenger ikke stv bare for at man har barn.

At man bytter inn en bil for at man trenger 2 blir noe helt annet :)

Mannen

Tror en del av dere misforstår her. Reportasjen handler vel egentlig ikke om man får med seg familen bedre i en voyager, enn i en 2-dørs taunus...? Men om å bytte bort en KUL bil, mot en kjedelig familiebil. hvorfor skal man f.eks bytte bort sin 2+2 sportsbil, som allikevel har seter avkommet kan sitte i fram til konfirmasjonen... Hvorfor mener noen at en ford fiesta er mer "fornuftig enn en Alfa GTV...?

Lørve

Mannen: Var akkurat det jeg også ville fram til, men det var vist ikke alle som klarte å se den

Glenn

Eeeeh! hva er dette for noe? Selge bil pga familie? Hadde nå Buick 1958 hele tiden, senere ble det bare mer biler. Nå er det 5 stk.. Hva er galt å ha bil og familie samtidig? Jeg er rystet!

jerry

Når dem kjøper ei feit stasjonsvogn i stedet for en annen sedan / coupe, Da skjønner dem at dem har stiftet familie.

Trenger du litt inspirasjon? Da skal du ta en titt her:Flere kommentarer? Bruk kommentarfeltet under: