Når lønner det seg å bruke forsikringen?

Kjetil har krasjet bilen. Men skal han bruke forsikringen - eller betale fra egen lomme?

Hvor stor må skaden være før det er lønnsomt å bruke forsikringen? (Illustrasjonsfoto) (Foto: Scanpix)
Hvor stor må skaden være før det er lønnsomt å bruke forsikringen? (Illustrasjonsfoto) (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Kjetil spør:

Jeg var litt uheldig i rushen en dag. Var for sent ute til barnehagen og kona var jobbreise. Selvfølgelig greide jeg å kollidere mens jeg satt i telefon med barnehagen for å fortelle at jeg ikke kom til å rekke frem til stengetid.

Derfor har jeg et forsikringsspørsmål Benny - Hvor dyr må reparasjonen være for at det skal lønne seg å bruke forsikringen og miste mange års opparbeidet bonus?

Benny svarer:

Hei Kjetil. Her er det vanskelig å si noen eksakt sum, det kommer selvfølgelig an på hvor høyt du er oppe på bonusskalaen. Men som tommelfingerregel vil jeg si at det neppe lønner seg å bruke forsikringen før skaden er oppe i 10 000-15 000 kroner. Og da nærmere 15 000 enn 10 000.

Så kommer det selvfølgelig også an på om du har råd til å cashe ut for reparasjonen. Det er jo absolutt en relevant problemstilling for mange. Kanskje må du bruke forsikringen for å i det hele tatt få reparert bilen, da sier jo løsningen seg selv.

Dette får du godt svar på hos forsikringsselskapet. Be dem sette opp et regnestykke som viser hva det vil koste deg å bruke forsikringen. Så sammenligner du sluttsummen på dette opp mot hva det koster deg å utbedre skaden for egen regning. Lykke til!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: