Når forsvinner prikkene i førerkortet mitt?

Lett å få - men ikke så lett å bli kvitt. Les hva Brooms bilekspert svarer.

PS kontroll (Foto: Scanpix)
PS kontroll (Foto: Scanpix)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

osKAR spør:

Hallo Benny jeg er en av dem som har klart å skaffe seg noen prikker i førerkortet etterhvert og lurer på hva som er regelen her. De forsvinner vel etter et gitt tidspunkt, gjør de ikke? Vet du hvor jeg kan få svar på hvor mange prikker jeg har og når jeg fikk dem, tenker i forhold til når de "går ut"? Har vært litt rundt på politiets sider men finner ikke noe fornuftig svar på dette her der.

Benny svarer:

Hei Oskar. Dette har vi fått flere henvendelser på. Prikkene har helt riktig en "holdbarhetsdato", dvs de blir slettet etter tre år. Fristen regnes fra den datoen du har skrevet under på forelegget.

Vi har vært i kontakt med Politidirektoratet angående hvordan du kan finne ut hvor mange prikker du har og når du fikk dem. Her er det bare en måte du kan få gjort dette på: Det er å møte opp på en politistasjon i åpningstiden og ha med deg legitimasjon. Politiet oppgir ikke dette over telefon, på grunn av kravet til å legitimere seg. Derfor er det kun personlig oppmøte som gjelder.

Her kan du se hvor mange som har prikker

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her