Når du vil ha campingbil - uten at naboen skal vite det

Denne ser ut som en helt vanlig, stor familiebil - men det er bare utenpå...

Mercedes Marco Polo er
campingbilen du kan bruke som familiebil når du ikke er på tur
Mercedes Marco Polo er campingbilen du kan bruke som familiebil når du ikke er på tur

Selv om det har skjedd en del ting med designet på campingbiler de siste årene, er det ikke til å komme i fra at ofte er de formgitt mer med tanke på det praktiske enn det estetiske.

Men uttak finnes, heldigvis. Mercedes lanserer nå en helt ny utgave, som langt på vei kan beskrives som campingbilen for de som helst ikke vil innrømme at de har det.

Dette er nemlig helt klart campingbil, men den ser ikke slik ut når du kommer kjørende på landeveien med den.

Små-frekk og lekker

Tidligere i år lanserte Mercedes sin nye V-klasse. De satte med det ny standard i klassen for kassebiler. Den er ganske lekker - rett og slett litt småfrekk å se på.

Les vår test av Mercedes V-klasse her

Nå kommer den altså i campingbilvariant. Mercedes har her fått med seg Westfalia, som etter svært mange års erfaring er anerkjente i campingsammenheng.

Sammen har de laget Mercedes V-klasse Marco Polo. Naturligvis oppkalt etter den legendariske italienske handels- og oppdagelsesreisende sjømannen som levde for mer enn 700 år siden.

Nå kan du dra på dine egne oppdagelsesreiser, og garantert mer behagelig enn hva opphavet til navnet gjorde.

Nei – en campingbil behøver ikke å være kjempestor

Luksus for fire

Den er selvfølgelig ikke like stor og romslig som en "tradisjonell" bobil, men byr allikevel på mange godbiter for en familie på fire på tur.

Selvfølgelig kan taket heves. Og det til full ståhøyde. Det som er annerledes med denne enn mange andre campingbiler er at det knapt synes - og dermed ser så godt som originalt ut når det er nedslått.

Kjøkkenløsning med vask, to gassbluss, kjøleskap, foldbare bord, klesskap og kjøleskap hører liksom hjemme i en campingbil, og er naturligvis ombord i denne også.

Baksetene legges enkelt ned til en dobbeltseng, hvor to skal kunne sove komfortabelt. Under hevetaket er det soveplass til ytterligere to – slik at bilen skal kunne huse en familie på fire personer.
Innvendig er bilen opplyst av utall LED-lamper som er plassert rundt om kring.

Både materialkvalitet og finish skal holde svært høy klasse - som seg hør og bør i en Mercedes.

Her er campingbilen som IKKE lager kø...

Høyt sikkerhetsnivå og gjerrige motorer

Du kan få den med tre forskjellige motorer. Alle basert på Mercedes’ velkjente 2,1-liters diesel i form av en på 136 hk og 330 Nm, en på 163 hk og 380 Nm mens den største yter 190 hk og 440 Nm.

Forbruket er allikevel på hyggelige 0,61 l/mil med det største alternativet under panseret.
Bilen har selvfølgelig samme moderne sikkerhet- og assistent-funksjoner ombord som en vanlig V-klasse. Det vil si at den passer på at du ikke sovner bak rattet, krysser veilinjer, holder god avstand til bilen foran og "ser" blindsoner.

Når du ikke er på tur, så kan denne allikevel brukes som en romslig 4-seter for familien - uten at alle skal spørre deg hvorfor du kjører campingbil til hverdags.

Bobil: Stadig flere lar seg friste av dette