Slik blir resultatet når du overlater en helt vanlig Mini Cooper Countryman til polske Carlex Design i ni måneder. Bilder: Carlex Design
Slik blir resultatet når du overlater en helt vanlig Mini Cooper Countryman til polske Carlex Design i ni måneder. Bilder: Carlex Design

Når du er millionær – men vil kjøre Mini

Bare gullsmeden har brukt to måneder på interiøret.

Polen er kanskje ikke landet i verden som er mest kjent for dyre og eksklusive biler. Men det finnes unntak, og det er designselskapet Carlex Design godt eksempel på.

De har nemlig spesialisert seg på å bygge om utvalgte modeller til nærmest det ugjenkjennelige. Ekte håndarbeid og bruk av edle metaller er en gjenganger i samtlige modeller som forlater lokalene i Czechowice-Dziedzice (vi er glad vi slipper å skrive et navnet mer enn én gang), litt utenfor Kraków.

Mini for millionærer

Blant mange eksotiske biler, som Ferrari, McLaren og Rolls-Royce, er det en liten Mini Cooper Countryman som er blant høydepunktene så langt.

Den helt spesielle bilen ble lansert i fjor, og har virkelig vært gjennom en omfattende prosess, innenfra og ut.

Allerede eksteriøret avslører at dette ikke er noen billigbil. Vi snakker helt klart om en Mini forbeholdt millionærer. Eller strengt talt én millionær. Det er kun laget ett eksemplar av bilen.

Den nye superbilen koster like mye som 150 (!) VW Golf

På utsiden er det taket som har tatt lengst tid å bygge. Det er håndlaget av kobber.
På utsiden er det taket som har tatt lengst tid å bygge. Det er håndlaget av kobber.

Gullsmed

På utsiden er de største forandringene blant annet at taket er håndlaget i kobber. En spesialtilpasset folie er også på plass, i god kontrast til kobberfargen på felgene fra BBS.

Men det er først når vi beveger oss på innsiden at åpenbaringen finner sted. Bildene taler i grunn for seg.

Stoffseter er byttet ut med skinn fra polske høykvalitetskuer. Det er naturligvis to ulike skinntyper, med håndsydde sømmer. Gulvmattene er videre erstattet med edelt treverk, og luftdysene er ilagt et tynt kobberbelegg.

Carlex Design opplyser at de har hatt egne designere og gullsmeder som har brukt to måneder bare på å tilpasse enkelte av detaljene i interiøret.

Her får du arbeidsbil i særklasse

Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.
Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Steampunk-stil

Blant høydepunktene er egne tannhjul og klokker, som både er integrert i setene og rattet. Inspirasjonen er hentet fra den dystopiske science fictionromanen «Tidsmaskin» av Herbert George.

For øvrig skal interiøret være en referanse til Steampunk-stilen, som er en er en type science fiction – med fokus på industrielle, dampdrevne maskiner.

Prisen på den jålete Minien er ikke kjent. Men arbeidet skal ha tatt hele ni måneder, så billig er den definitivt ikke.

Under kan du se flere bilder av den Steampunk-inspirerte Minien.

Bilder: Carlex Design
Bilder: Carlex Design

Knuser 35 år gammel rekord – se den elleville kjøringen

Se video: Dette er kul bobil