Bilen i midten på dette bildet, MG ZS Long Range, gir mest rekkevidde for pengene av de 31 elbilene som var med i NAF og Motors sommertest i starten av juni. (Foto: NAF/Motor)
Bilen i midten på dette bildet, MG ZS Long Range, gir mest rekkevidde for pengene av de 31 elbilene som var med i NAF og Motors sommertest i starten av juni. (Foto: NAF/Motor) Foto: Tomm W. Christiansen

NAF: Her er elbilene som gir mest rekkevidde for pengene

Denne listen vil kanskje overraske deg.

Noe av det viktigste for mange nordmenn som kjøper elbil, er hvor langt den kan gå på én lading. Rekkevidde er en viktig faktor i det å unngå rekkeviddeangst og mye frustrasjon.

Men det er selvsagt også viktig med pris. NAF har regnet ut hvor mye du betaler per kilometer rekkevidde basert på bilprisen og resultatene fra NAF og Motors elbiltest.

På topp ti-listen kommer flere rimelige biler.

LES MER: Testet 31 biler – ingen klarte det offisielle tallet

– God valute for pengene

I sommerens test kjørte nemlig MG ZS Long Range 443 kilometer. Denne troner øverst på listen over rekkevidde for pengene.

Prisen per kjørte kilometer kom på 786 kroner – siden denne bilen har en starpris på rett under 400.000 kroner.

– Dette viser at mange av budsjettbilene gir deg god valuta for pengene. På topp ti-listen er det flere rimelige biler som Maxus Euniq6, Cupra Born og Renault Megane i tillegg til MG, sier Sødal.

Norges mest solgte bil så langt i 2022 – Tesla Model Y – ble målt til 545 kilometer. Det gir en kostnad på 1.215 kroner – basert på målt rekkevidde og en pris på 662.332 kroner.

De imponerte stort i sommertesten av elbiler

3.175 kroner per kilometer

I motsatt ende av skalaen kom de dyre bilene – med Porsche Taycan 4 Cross Turismo som den klart dyreste. Porschen koster 3.175 kroner per kilometer.

Mercedes EQS og EQE er også blant de dyreste per kilometer rekkevidde.

– Rekkeviddekongene i elbiltestene til NAF og Motor er kostbare biler. De kjører lengst, men gir deg ikke flest kilometer for pengene, sier Sødal.

Bare fire av de testede bilene klarer over 500 kilometer både sommer og vinter

Under 500.000 kroner

Av de ti bilene som gir mest rekkevidde for pengene, koster halvparten under 500 000 kroner.

– Med momsreglene som kommer fra 2023, vil bilene som koster under en halv million få en ytterligere gevinst på kilometer-prisen, mener Nils Sødal.

Blant de 31 elbilene som var med på sommerens test er gjennomsnittsprisen per kjørte kilometer 1.433 kroner.

Topp 10 rekkevidde for pengene:

Se hele listen over de 31 elbilene i sommertesten her

Video: Her snakker vi en helt annen type biltest:

Best i vintertest – andre var langt unna det de lover