Nærmere 80-tallet kommer du ikke på fire hjul!

Opelen har vært i samme familie i 25 år.

Denne Opel Rekorden fra 1984 inneholder mange tidsriktige 80-talls antributter. Faksimile fra AutoDB. 
Denne Opel Rekorden fra 1984 inneholder mange tidsriktige 80-talls antributter. Faksimile fra AutoDB. 

80-tallet var i sannhet et snodig tiår, med mange slags merkelige moter.

Frisyrene var fluffy, lisseslips og skulderputer mer regelen enn unntaket. Olabuksene var bleika, tennissokkene hvite med striper øverst og mokkasinene hadde dusker. Husene ble malt i pastellfarger og jo mer syntetisk musikken var, jo bedre var det.

Selv bilene ble pyntet opp med "godsaker", som i dag virker svært så daterte.

Da denne fine Opel Rekorden plutselig dukket opp til salgs på nettstedet Autodb, måtte de av oss som har levd en stund, bare nikke gjenkjennende. Dette har vi sett før! Den gangen det var både kjempekult og helt innafor...

Nostalgi til salgs

Nå er dette 100 prosent nostalgi. Bilen er jo nærmest som en tidsmaskin å regne. Her er veldig mange av de riktig 80-talls-greiene på plass.

På toppen av det hele ser bilen, en 1984 modell Opel Rekord E 2,0i, uvanlig fin og velholdt ut på bildene. Den har ikke gått mer enn snaue 150.000 kilometer på alle disse årene. Den har vært i samme familie i 25 av årene og har tydeligvis hatt et godt billiv i sin 80-tallsdrakt.

Setetrekk som nye og originalbrosjyre i plastlomme er slikt vi liker ... Faksimile fra AutoDB. 
Setetrekk som nye og originalbrosjyre i plastlomme er slikt vi liker ... Faksimile fra AutoDB. 

Nå selges bilen til høyeste bud. Noen prisantyding, eller minstepris er ikke oppgitt.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Denne Rekorden er en også en bil fra den gangen Opel virkelig var for en bauta å regne i norsk bilsalg. Rekord var en sterk konkurrent til biler som Ford Granada, Peugeot 505 og Volvo 240.

Her blir det forbud mot alle gamle biler

Mye tidsriktig tilbehør

"Vår" bil er fra etter faceliften Rekord fikk i 1982. Den har også den største motoren som var tilgjengelig i Rekord i 1984. Nemlig en 2-liter med "nymotens" Bosch LE-jetronic bensininnsprøytning og ytelse på 110 hk. Året etter kom den legendariske 2,2-literen, som hadde bare fem hk mer, men bød på noe mer moment.

Det er med andre ord liten tvil om at dette var en staselig bil. Ikke nok med det; Denne ble ytterligere pyntet opp med det som i dag er nostalgisk tilbehør. Vi nevner kjapt: Krommede hjulbuelister, Alarm fra Bosch, "Hella-grill" med ekstralys, vindavvisere på siderutene, og ikke å for å glemme styling bestående av kanalskjørt, og ny for- og bakfanger. De hvite felgene tror vi kommer fra en Opel Manta GSI. Det var slik det skulle være!

I 1984 var dette den tøffeste bilen i gata

Rullende tidsmaskin

Det er faktisk bare et par små detaljer vi savner. Nemlig de hvite nakkputetrekkene som var så vanlige. De har garantert vært her! Vi velger å tro at de forsvant i fjor, da setetrekkene ble tatt av. Det gjør at de typiske V-mønstrede setene ser så godt som nye ut.

Ekstra bremselys i bakruta mangler også. Stereoen er ny her. Sikkert greit det, men om vi skulle hatt denne bilen hadde denne åkt ut til fordel for en kassettspiller, med autorevers.

Har du forsatt kassettkofferten på loftet, med 80-talls klassikere? Men mangler en høvelig doning å spille disse i? Ja, da har du en gylden mulighet til å sikre deg en sjarmerende, rullende tidsmaskin nå. Da er det jo bare å hente fram igjen BALL-genseren i samme slengen...

Vi gjør oppmerksom på at Broom og Autodb har samme eier, nemlig Egmont.

Les også: Husker du dette "hotte" tilbehøret?