Nå vil de være først i verden

Ferrari har elektriske planer.

Om det noengang skal bygges en skikkelig elektrisk superbil skal den første være en Ferrari. Det har Ferrari-sjef Serigo Marchionne nylig uttalt. Illustrasjonsfoto.
Om det noengang skal bygges en skikkelig elektrisk superbil skal den første være en Ferrari. Det har Ferrari-sjef Serigo Marchionne nylig uttalt. Illustrasjonsfoto.

Selv om utviklingen stadig dreies mot elektriske drivlinjer, er ikke Ferrari spesielt begeistret for elmotoren.

Det har Ferrari-toppsjef, Serigo Marchionne, tidligere uttalt. Under bilmessen i Geneve for et par år tilbake bekreftet han på mange måte påstanden, ved å si at en elektrisk Ferrari er et ”nesten obskønt konsept”.

I likhet med de andre superbilprodusentene, handler Ferrari aller mest om en helt spesiell kjøreopplevelse. Motorlyd er store deler av denne pakken, derfor har Marchionne tidligere vært noe skeptisk til nettopp elmotoren og dens fravær av lyd.

Vil være først i verden

Men under bilmessen i Detroit nylig, uttalte Ferrari-sjefen at dersom det skal bygges en skikkelig elektrisk superbil, skal Ferrari være de første.

Det vil i praksis si at Ferrari bekrefter at en helelektrisk bil er på vei. Dersom de skal være først ute, betyr det at Ferrari-historiens første elbil bør stå klar før Tesla slipper sin nye Roadster i 2020.

Videre kan det jo spekuleres i hva Marchionne mener med en skikkelig elektrisk superbil. Rimac har for eksempel allerede vist frem sin konseptversjon av en helelektrisk superbil under fjorårets bilmesse i Geneve.

Lamborghini Urus: Lover at verdens dyreste SUV skal bli ladbar

Vil doble fortjenesten

I tillegg til å snuse på helelektriske drivlinjer har Ferrari også bekreftet at deres første SUV skal stå klar innen 2020.

Denne satsningen er en del av Ferraris ekspansjonsplaner. Innen 2022 vil de nemlig doble overskuddet på bunnlinjen, samt øke produksjonslinjen til over 10.000 biler per år.

I følge Bloomberg, kommer Ferrari også til å lansere flere nye hybridmodeller, med start allerede neste år.

Vi tok med oss samferdselsminister Ketil Solvik Olsen på tur i en av Ferrari sine råeste modeller. Hvordan det gikk kan du se i videovinduet under:

Ferrari bekrefter at "SUV" er på vei