Nå slipper bobilene å lage kø

Ny fartsgrense – fra i dag.

Fram til nå har bobiler mellom 3.500 og 7.500 kilo måttet forholde seg til en makshastighet på 80 km/t. Nå er dette opphevet. Illustrasjonsfoto.
Fram til nå har bobiler mellom 3.500 og 7.500 kilo måttet forholde seg til en makshastighet på 80 km/t. Nå er dette opphevet. Illustrasjonsfoto.

Særlig på sommeren er det mange av som har irritert oss over bobiler som lager kø på norske veier. Men visste du at bobiler mellom 3500 og 7500 kilo faktisk ikke har hatt lov til å kjøre i mer enn 80 km/t?

Med den begrensningen er det ikke rart at mange av dem har skapt køer. Men nå er det klart for en regelendring på dette området: Fra i dag av får nemlig disse bilene holde samme tempo som øvrige biler i trafikken.

Presentert av samferdselsministeren

Nettstedet Bobilverden forteller at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen presenterte nyheten under Caravanmessen på Lillestrøm.

Det skjer etter at Vegdirektoratet i fjor sendte ut et høringsforslag. De foreslo at bobiler over 3500 kilo skal kunne få kjøre i inntil 110 km/t, på motorveier skiltet med den hastigheten.

Dette gikk altså gjennom, med virkning fra i dag.

Biler på over 7.500 kilo må for øvrig fortsatt forholde seg til en fartsgrense på 80 km/t.

Du ser kanskje hvorfor denne bobilen er unik?

Nytt unntak

Ifølge Bobilverden har Vegtrafikklovens paragraf 13, punkt 4 har blitt endret slik at den nå lyder (endringen i kursiv):

”På vegstrekninger med særskilt fartsgrense høyere enn 80 km i timen må motorvogn med tillatt totalvekt over 3 500 kg eller motorvogn med tilhenger ikke kjøres fortere enn 80 km i timen. Forbudet i første setning gjelder ikke utrykningskjøretøy, og motorvogn i klasse M1 opp til 7500 kg.”

Norge dyreste bobil ble solgt på et blunk