Volvo ekspanderer i Kina, nå skal de bygge også SUV-en XC60 her.
Volvo ekspanderer i Kina, nå skal de bygge også SUV-en XC60 her.

Nå skal Volvos bestselger også komme fra Kina 

Starter produksjon av XC60.

Mye handler om Kina hos Volvo om dagen.

Ikke bare er svenskenes stolthet nå eid av et kinesisk selskap, nemlig Geely. Kina er også et av markedene hvor det satses aller mest. Volvo har voldsomme vekstambisjoner i årene som kommer. Og hvis de skal klare å oppnå målene sine, er kraftig økning i Kina helt avgjørende.

Derfor ruster de nå opp, med både nye fabrikker og nye bilmodeller i Kina.

Flere biler i Kina

Volvo-salget i Kina har økt med hele 32,3 prosent. Den andelen håper man å videreføre når totalen skal øke kraftig, og et av virkemidlene er å produsere stadig flere Volvo-modeller nettopp i Kina.

Den lange utgaven av sedanen S60 - kalt S60L - ruller allerede av samlebåndene i Kina. Første generasjon XC90 har også fått et nytt liv på denne kanten av verden, nå heter den XC Classic. Og sist ut fra Volvo i Kina er storsuksessen XC60 som nå skal bygges ved fabrikken i Chengdu.

Les også: Slik skal de bli størst i Kina

Eksporteres til USA

Det er samme sted hvor man allerede bygger S60L. Familie-SUV-en XC60 har vært en stor suksess for Volvo, og er deres mest solgte modell på verdensbasis.

Den selger også godt i Kina. Og ved å flytte produksjonen hit, kommer man ikke bare nærmere et stort marked. Det bør også ligge solide økonomiske gevinster her, ved at kostnadene er adskillig lavere enn i Sverige.

Det er allerede kjent at S60L skal eksporteres til USA, foreløpig er det ikke klart når - eller om - også Kina-produserte XC60 skal selges på andre markeder.

Elbil fra Kina - sjekk denne!

Mange nyheter

Volvo står nå foran en stor modelloffensiv, der SUV-en XC90 er først ut, den kommer i februar/mars.

Deretter følger en rekke nye modeller de kommende årene. I praksis skal Volvo bytte ut store deler av modellutvalget i løpet av bare noen år. 

Hørt om denne? Dette er sjeldne saker!

 

 

Laster inn forumet...