Honda må tilbakekalle 1,4 millioner biler globalt. Feil med en bensinpumpe gjør at de kan stoppe. Illustrasjonsbilde.
Honda må tilbakekalle 1,4 millioner biler globalt. Feil med en bensinpumpe gjør at de kan stoppe. Illustrasjonsbilde.

Nå må de tilbakekalle 1,4 millioner biler

Årsaken er ganske spesiell.

Som kjent stopper biler som ikke får bensin. Nettopp en feil på bensinforsyningen er grunnen til at det japanske bilmerket Honda nå må tilbakekalle hele 1,4 millioner biler globalt.

Det er bensinpumpene levert av underleverandøren Denso som kan få en potensiell svikt. Denne feilen medfører motorfusk og motorstopp.

Ifølge Honda har det ikke oppstått ulykker som følge av feil med disse bensinpumpene. Men at en bil stopper, kan jo være ubeleilig nok i seg selv. Det kan også føre til skumle situasjoner, i verste fall ulykker.

Disse modellene berøres

De berørte kundene vil høre fra oss, sier Thomas Larsen som er PR-sjef hos Honda.
De berørte kundene vil høre fra oss, sier Thomas Larsen som er PR-sjef hos Honda.

Modellene som er berørt av dette er Accord, Civic, Civic Type R og HR-V, fra 2018 og 2019, samt Jazz fra 2019 og Insight fra 2019 og 2020. I USA er flere Acura-modeller, som er Hondas søstermerke, også rammet av denne kjedelige feilen.

– Dette er relativt nytt for oss også ennå. Vi har ikke den hele og fulle oversikten enda, men vi jobber på spreng med dette nå. Slik det ser ut akkurat nå, er ikke de europiske bilene mest berørt, men det kan selvfølgelig forkomme at feilen også finnes på disse bilene. Det sier den norske Honda-importørens PR-sjef Thomas Larsen, til Broom.

Snart kan disse forsvinne fra bilene

Bruk bilen som vanlig

– Både sikkerhet og driftsikkerhet er viktige verdier for Honda, og på de eventuelt berørte bilene vil vi utbedre denne feilen kostnadsfritt for kundene våre, forteller han.

– De som eventuelt er berørt, vil bli kontaktet av oss forutbedring av dette i løpet av relativt kort tid, avslutter Larsen.

Kundene behøver altså ikke gjøre noe selv, men bare bruke bilene sine som vanlig. Det er Hondas anbefaling.

Les også: Nybilsalget i Norge nesten halvert i mai

Video: Slik er Hondas nye elbil