Nå lager Cadillac småbil

Urban Luxury Concept er akkurat avduket på bilutstillingen i Los Angeles.

Cadillac Urban Luxury Conce
Cadillac Urban Luxury Conce

Cadillac er ikke akkurat kjent for småbiler, men i framtiden vil også det være en viktig del av modellutvalget for det amerikanske luksusmerket som har noen veldig tunge år bak seg.

De har slitt på hjemmebane og det ene Europa-framstøtet etter det andre har endt i fiasko. Men "nye" GM har vært veldig tydelige på at det skal satses på Cadillac framover – og at merket skal få de ressursene som trengs for å matche statuskonkurrentene.

Kompakte mål

Konseptbilen Urban Luxury Concept er akkurat avduket på bilutstillingen i Los Angeles og viser at Cadillac holder fast på sin veldig kantete designlinje – også når de skal inn i småbilklassen.

Dette er en kompakt bil med lengde på "bare" 3.83 m. Dermed blir den en konkurrent til biler som Audi A1 og Mini – med fokus på luksusfaktor selv om plassen er begrenset.

I praksis skal den ha plass til fire og litt bagasje. Men noen bil nummer én tror ikke Cadillac dette vil bli, i alle fall ikke hjemme i USA:

LES OGSÅ: Audi A1 blir et lite råskinn

Ren bybil

Der er denne tiltenkt som en ren bybil, som man har i tillegg til en eller kanskje to-tre andre biler.

Hvis den kommer så langt som til produksjon, vil de digre dørene som åpner oppover sannsynligvis bli erstattet av langt mer konvensjonelle saker.

Hybridløsning

Cadillac viser den forresten med en nyutviklet hybridløsning. En 1-liters bensinmotor i kombinasjon med elmotor. Dessuten er start/stopp-system selvfølgelig på plass.

For amerikanere som er vant til digre bensinslukere vil forbruket sannsynligvis komme som et sjokk: 0,36 liter/mil på landevei og 0.42 liter/mil på bykjøring – ifølge de offisielle tallene.

LES OGSÅ: Her er småbilen for de virkelig rike

Cadillac-Urban-bakfra
Cadillac-Urban-bakfra

Tror du denne har sjans til å konkurrere med status-tyskerne? Si din mening i kommentarfeltet under: