Volvos store SUV XC90 var den første bilen i en stor snuoperasjon for det svenske bilmerket. Snart kommer den som elbil også.
Volvos store SUV XC90 var den første bilen i en stor snuoperasjon for det svenske bilmerket. Snart kommer den som elbil også.

Nå kommer Volvos største som elbil

Innen 2025 skal 25 prosent av alle nye Volvoer være elbiler.

Volvo har de siste tre-fire årene gjort en snuoperasjon som det står stor respekt av. For bare noen år siden var det svenske bilmerket nede i knestående. Lite nyheter, aldrende modellrekke og en ikke altfor god økonomi var hverdagen da.

Nå ser det helt annerledes ut. Den helt nye og andre generasjonen av SUV-en Volvo XC90 var bilen som på mange måter startet ballet, med blant annet en helt nyutviklet plattform og et helt nytt designspråk.

Suksess

Etter denne har nyhetene fulgt som perler på en snor. S90 og V90, XC60 og XC40 og nå sist S60 og V60. De har faktisk snudd så godt som hele modellpaletten sin i løpet av 3 år! Bare V40 er igjen av «gamle» Volvo. Den kommer også snart i helt ny utgave.

Suksessen har ikke uteblitt. De har aldri solgt flere biler, og dette gir igjen klingende mynt i kassa. Volvo har også vært tydelig på at elektrifisering av bilparken er noe de både tror på og vil satse på. Her hjemme har da også salget av de ladbare hybridene formelig tatt av. Mer elektrisk kommer det også til å bli.

For bare noen dager siden kunne vi slippe nyheten om at den nye kompakt-SUV-en XC40 blir merkets aller første elbil.

Elektrisk XC40: Les mer om den her:

Volvo XC90 finnes allerede som ladbar hybrid. Neste generasjon kommer som helelektrisk.
Volvo XC90 finnes allerede som ladbar hybrid. Neste generasjon kommer som helelektrisk.

3. generasjon XC90

Nå kan vi også røpe at Volvos største famile-SUV, XC90, etter alt å dømme kommer i en helelektrisk variant – som den andre elbilen fra Volvo. XC90 er en forholdsvis ny bil enda. Den ble lansert i 2015, men allerede nå jobber Volvo intenst med en ny 3. generasjon av denne familiebilen.

Den er ventet vist i 2020 og vil trolig være i salg fra 2021. Da vil den altså også komme i en helt elektrisk variant. Sikkert sammen med fossile og ladbare varianter også, for den som ikke er klar for elbil riktig enda.

Volvo har en klar målsetning om at halvparten av alle deres solgte biler i 2025 skal være elbiler. Innen 2021 har de i alle fall to modeller på plass.

Men det er absolutt grunn til å regne med at det vil dukke opp flere elektriske alternativer derfra i tiden framover. Om det blir som i dag, at S og V90 bygger på samme plattform som XC90, vil trolig også disse dukke opp med elektsik drivlinje.

Det tror vi også at den nye 40-serien vil gjøre. Det har allerede blitt vist flere konsepter rundt denne bilen med helelektrisk drivlinje.

Les også: Her er den nye Volvo S60

Video: Her får du en smakebit av Volvo-historien