Nå kommer de hjem til deg og skifter dekk på bilen

Nytt tilbud til makelige nordmenn.

Stadig flere setter bort dekkskiftet og bruker dekkhotell. Men nå kan du faktisk også få gjort jobben hjemme hos deg selv. Foto: If.
Stadig flere setter bort dekkskiftet og bruker dekkhotell. Men nå kan du faktisk også få gjort jobben hjemme hos deg selv. Foto: If.

Nå er det tid for dekkskift for veldig mange bileiere. Vinterdekkene må av, sommerdekkene på.

Mens mange allerede har blitt vant til matkasser og ferskt brød levert hjem, er neste tjeneste dekkskift på døra.

Ja, du leste riktig. Tidsklemma gjør at stadig flere kjøper tjenester som gjør hverdagen enklere. Nå er dette også kommet til dekkskift.

Flere hundre har bestilt

Sammen med Viking Redningstjeneste har forsikringsselskapet If startet et pilotprosjekt i Oslo og Akershus. Bilbergere kommer hjem til If-kunderS og skifter fra vinter- til sommerdekk, på ønsket tidspunkt.

– Responsen har vært større enn vi regnet med. Det har faktisk vært problematisk å rekke over alle som ville ha hjelp. Flere hundre har bestilt hjelp til dekkskift på hjemmeadressen på noen få dager i de to fylkene, sier Jon Berge, informasjonsdirektør hos If.

Viking har fått utfordringen med å dekke etterspørselen.

4x4? Da bør du skifte alle dekkene samtidig

Jobber kvelder og helger

– Mange har ikke kompetanse, utstyr, tid eller helse til å bytte dekk selv, og vi er glade for å kunne bistå med dette. Hovedvekten av bestillingene er uken etter påske, da de aller fleste har kommet hjem igjen fra påsketur.

– Vi er vant til perioder med ekstra stor pågang og setter på enda flere ressurser og jobber dager, kvelder og helger for å skifte dekk for If-kundene, slik at de kan gå våren trygt i møte med sommerdekk på bilen, sier Fredrik Jørgensen, ansvarlig for nettverksutvikling i Viking, i en pressemelding.

41 prosent setter ut jobben

I fjor gjennomførte If en stor landsomfattende undersøkelse hvor 62.000 bileiere svarte på hvordan folk skifter dekk i de ulike landsdelene.

– Vi tror ikke folk i Oslo og Akershus er spesielt late, men dette er en del av en ny trend som er aller mest tydelig i hovedstadsområdet og i de store byene. Undersøkelsen fra den såkalte "Dekkutfordringen" viser at folk i dette området er aller mest interessert i å få hjelp til dekkskift. Hele 41 prosent lar dekkhotell eller verksted skifte dekk her, sier Jon Berge hos If.

Dette bør du sjekke før du skifter dekkene

Gjøre jobben selv? Se mer i videoen under: