Nå kan Teslaen bli barskere - og enda raskere!

Dette er gode nyheter for de som vil skille seg mer ut i kollektivfeltet.

Denne Tesla Model S-en skiller seg helt klart ut fra de andre - og for Tesla-elskende nordmenn kan det nok hende at noen synes det er fristende å bestille bilen sin med en slik stylingpakke. Det kan de gjøre via Saleen Automotive i USA.
Denne Tesla Model S-en skiller seg helt klart ut fra de andre - og for Tesla-elskende nordmenn kan det nok hende at noen synes det er fristende å bestille bilen sin med en slik stylingpakke. Det kan de gjøre via Saleen Automotive i USA.

Synes du Teslaen din forsvinner i mengden av alle de andre Model S-ene som suser lydløst innover i kollektivfeltet om morgenen? Hvis ja, har vi gode nyheter.

Model S, som i verstingutgaven byr på over 400 hk, er jo egentlig en bil som er svært eksklusiv - men som i Norge er blitt "allemannseie", takket være de svært gunstige avgiftsordningene og fordelene med å eie elbiler.
Så mange er det blitt på norske veier etterhvert, at de linjelekre bilene ikke lenger tiltrekker seg noe oppmerksomhet. Onde tunge kaller de for Bærums-Passater.

Les Norges grundigste test av Tesla Model S her

Raskere

Steve Saleen, i Saleen Automotive, hadde neppe Tesla-tette norske veier i tankene, men har i alle fall laget en stylingpakke som gjør at Model S får et nytt og enda mer sportslig utseende.

Modellen som har fått navnet FourSixteen, ble nylig vist for første gang på Pepple Beach Concours d'Elegance. FourSixteen har både arodynamiske, etstetiske og mekaniske oppgraderinger sammenlignet med opphavet.

Og selv om den ikke har fått økt originaleffekten, skal den være raskere enn en "vanlig" Model S.

Les også: Om tre år kan det være halv pris på super-elbilen

Mer lyd ...

Det var jo bare et spørsmål om tid før de ulike styling- og tuningfirmaene skulle baske seg i det allerede lekre designet til Tesla Model S.

Saleen er ikke først, men de gjør det helt klart mer grundig enn de fleste. Luftmotstanden er redusert, marktrykket er økt, nye felger og keramiske bremser er på plass, kjølesystemet er bedret takket være blant annet en ny radiator og software endret for å gjøre understellet mer banevennlig.

Girsystemet er også modifisert, slik at bilen er både raskere - og lager litt mer lyd!

Her er en bunke av våre Tesla Model S-saker ...

Nytt interiør

Innvendig er det gode nyheter for de som synes setene i Model S er litt lite utbygde. Saleen har nemlig sørget for litt bedre sidestøtte i setene, og her snakker vi tofarget skinninteriør med kontrastsømmer. 

Baksetet er kalles en toseter. Saleen har nemlig valgt å gjøre om baksetet og øke komforten på de to plassene i stedet for å ha plass til tre.

Prisen er 152.000 dollar, tilsvarende noen kroner under millionen - men det inkluderer jo også Tesla Model S-en. Det er alt åpnet for bestilling, så ingen grunn til å sitte og tvinne tommeltotter om du skal sikre deg kollektivfeltets råeste doning ... 

Les også: Kan tjene 100.000 kroner i året på å bytte taxi