Nå blir det lettere å sammenligne prisene mellom de ulike taxiselskapene. Det kommer kunden tilgode. (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)
Nå blir det lettere å sammenligne prisene mellom de ulike taxiselskapene. Det kommer kunden tilgode. (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)

Nå kan du sammenligne taxiprisene

1. september innføres nytt system - se hvorfor det er gode nyheter.

Det nye systemet skal gjøre det lettere for kundene å sammenligne priser, ved at prisinformasjonen vises på en tydeligere og mer forståelig måte, melder siste.no.

– Det er viktig at forbrukerne gis god prisinformasjon. Det kan være store prisforskjeller mellom ulike drosjeselskaper, og de nye prisoppslagene vil gjøre det lettere for forbrukerne å velge billigste alternativ, sier fagdirektør hos Forbrukerombudet, Jo Gjedrem.

Del med dine Facebook-venner

"Jamførpris"

Prisen blir beregnet av summen av startpris, medgått tid og kjørt distanse.

I tillegg til prisene for enkeltelementene skal det også oppgis pris for en typetur.

En tur på 8 kilometer som tar 13 minutter er brukt som eksempel. Den såkalte jamførprisen viser hva drosjeselskapet tar for en tur med denne lengden og varigheten. Ved å sammenligne jamførprisen hos ulike selskaper, kan kunder danne seg et bilde av prisnivået.

LES OGSÅ: Brukt taxi kan være et lite kupp

Takster på nett?

Prisopplysningene skal være godt synlig i hver enkelt drosje. I tillegg vil de være tilgjengelig på taxiholdeplasser, og de fleste selskaper vil også ha informasjon på sine nettsider.

I utkastet foreslås det at selskapene skal ha plikt til å legge ut takstene på nettsiden slik at kunder som bestiller drosje via nettet skal ha mulighet til å velge det billigste alternativet.

Ordningen har kommet i stand som resultat av et samarbeid mellom Forbrukerombudet, Forbrukerrådet, Norges Taxiforbund og Konkurransetilsynet.

Les flere motor- og bilsaker på Motormagasinet på siste.no