Det ser ikke helt ut som i glansdagene, men så er da også prisen 'bare' 5,2 millioner kroner. Utover dette må du beregne noen millioner til oppussing   og ikke minst frakten av båten tilbake til Norge. Den ligger nemlig til ankers i Burma...
Det ser ikke helt ut som i glansdagene, men så er da også prisen "bare" 5,2 millioner kroner. Utover dette må du beregne noen millioner til oppussing og ikke minst frakten av båten tilbake til Norge. Den ligger nemlig til ankers i Burma...

Nå kan du kjøpe din egen Hurtigrute

Og prisen er lavere enn du kanskje tror.

Bærer du på en drøm om å bli skipsreder? Nå kan du bli innehaver av det historiske hurtigruteskipet, MS Kong Olav - det er nemlig til salgs på finn.no.

Dette en gang så flotte fartøyet var i aktiv drift helt fram til 1997 - og ble bygget hos Bergens Mekaniske Verksted i 1964.

Det 287 fot lange skipet ligger i dag i opplag i fiskelandsbyen Ranongved den thailandske grensen i Burma.

Men eierne ser gjerne at skipet igjen kan komme tilbake til hjemlandet, og få en mer ærverdig avslutning enn å bli hugget opp.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe deg ditt eget sjørøverskip!

5,2 millioner kroner

MS Kong Olav ble solgt i 1997 - og den gang var planen at skipet skulle bli hotell og dykkerplattform på Andaman Island på kysten av Thailand. Det var også snakk om å gjøre det til et casino - men ingen av disse planene ble realisert. Da Asia ble rammet av nedgangstider, havarerte nemlig også alle planene for skipet.

I stedet har det stått mer eller mindre urørt i 15 år - i påvente av nye initiativ.

Og nå begynner det å nærme seg avgjørelsen - enten blir det solgt for prisen på rundt 5,2 millioner kroner, eller det ender opp hos en skraphandler.

LES OGSÅ: Nå har denne båten blitt 80 millioner kroner billigere

Kunstverk

Inkludert i salgsprisen er alt av utstyr og inventar - men da det ikke er gjort noen oppgraderinger må alle skipets sertifikater ansees som utdaterte.

Det som imidlertid ER verdt å ta med seg på kjøpet er flere originale, norske kunstverk og utsmykninger, skipsklokken og en del hurtigrute-effekter.

LES OGSÅ: BÅT: En av to kjører ulovlig

Mange bruksmuligheter

Selger lanserer i annonseteksten flere mulige bruksområder for båten: "Herunder kan man tenke seg restaurantskip, kafe, rimelig overnatting, student hjem, selskaps lokaler, utstillinger, messe-skip eller til og med som museumsskip for sjøfartsmuseet (i Trondheim, Bergen, Stavanger, Oslo?)".

Utover prisen for selve skipet, må imidlertid kjøper også beregne frakten tilbake til Norge hvis målet er å gjenforene den med norskekysten.

LES OGSÅ: Her har du den perfekt sommerferie-båten

Saving Kong Olav

Det er forøvrig opprettet en egen gruppe på Facebook, Saving Kong Olav, som ønsker å ta vare på MS Kong Olav. Per nå er det 334 medlemmer.

På nettstedet www.mskongolav.net kan en se flere bilder og få mer informasjon om skipet.

Så spørs det da, om 5,2 millioner kroner er en minstepris som noen her hjemme kan leve med - slik at den gamle sliteren kan vende baugen hjemover igjen. Vi krysser fingrene ...

PS: Hans Majestet Kong Harald har gitt tillatelse til vdere bruk av skipets navn om det kommer tilbake til Norge.

LES OGSÅ: Kjøper du denne båten, får du en sportsbil på kjøpet