PS mercedesbutikk (Foto: Scanpix)
PS mercedesbutikk (Foto: Scanpix)

Nå kan du gjøre et bruktbilkupp

Vurderer du å bytte bil? Nå er timingen perfekt.

Romjula er en rolig periode hos bilforhandlerne. Og det er heller ikke lett å selge bruktbil privat akkurat nå. Men for deg som skal kjøpe bil, er det virkelig gode muligheter for å gjøre et kupp nå.

Enten det er salgsmål som skal oppfylles eller "hyllevarmere" som helst skal være ute av salgshallen før vi starter på et nytt år: Nå er mange selgere villig til å strekke seg langt for å bli kvitt biler.

Sol og sommer?

- Jeg har selv jobbet med bilsalg i mange år og jeg kan bekrefte at de som står på litt nå - de kan gjøre veldig gode kjøp, sier Brooms egen bilekspert, Benny Christensen.

- Dette gjelder selvfølgelig aller mest på biler som er litt ukurante og som kanskje har stått lenge. Er det sol og sommer på bildene? Da er det bare å prute!

- Men også biler som generelt er attraktive, blir ofte stående litt lenger i denne perioden. Desember er en stille måned og så kommer jul og nyttår på toppen av dette. Da er det mange som gjerne vil bli kvitt bilene sine og som derfor er med på å redusere prisen, sier Benny.

På bruktbiljakt? Du får full oversikt i Brooms bruktbilguide:

Flere kandidater

- Gjelder dette både merkeforhandlere og de som bare driver med bruktbil?

- Ja, det vil jeg si. Generelt er merkeforhandlerne kanskje litt bedre rustet til å ha mange biler stående, men det er klart de gjerne vil ha ut flest mulig biler før nyttår de også.

- Har du noen konkrete råd?

- Det viktigste er jo å finne en bil du har lyst på! Så er det smart å sjekke litt rundt og gjerne finne flere aktuelle kandidater. Hvis man ikke låser seg altfor mye i denne fasen, er det enklere å gjøre et virkelig godt kjøp.

Slik pruter du på bil - les mer her:

Få med utstyr

- Jeg anbefaler så å ta kontakt med flere forhandlere og be om konkrete tilbud. Deretter er det bare å gå tilbake og sjekke om det er mulig å presse prisen ytterligere ned.

- Husk også at det kan være enklere å få utstyr "med i prisen" enn å få prisavslag. Kanskje trenger du både motorvarmer og skiboks på nybilen. Når du har prutet ferdig prisen, er det bare å begynne å forhandle om slike ting, sier Benny.

Varmt hvetebrød

- Og akkurat nå - hva er de beste kjøpene?

- Det er nok som ellers i året: De bilene som ikke "alle andre" vil ha. Og så er det selvfølgelig en veldig bra tid å kjøpe cabriolet på. Det er ikke mange som må ha det akkurat nå. Firehjulstrekkere og SUV-er det litt verre med, de går som varmt hvetebrød i disse dager.

- Og så ser det ut som Saab er i fritt fall på bruktmarkedet. Det tror jeg vil jevne seg litt ut etter hvert, så derfor er det nok ikke dumt å kjøpe brukt Saab akkurat nå, sier Benny.

Slik kjøper du bruktbil: Bli med Benny og Jan Erik på jakt: