Benny tester Alfa Romeo Giu
Benny tester Alfa Romeo Giu

Nå kan du bli Broom-ekspert

Kan du noe om bil? Bilekspert Benny trenger hjelp.

Broom.no er en stor suksess på mange områder. Og en av våre aller største suksesser er seksjonen som heter Spør Benny.

Håpet med denne seksjonen var at lesere skulle sende inn nok spørsmål til at vår mann Benny kunne bruke et par timer hver uke på å gi, svar, råd og veiledning til alle som lurte på noe rundt temaet bil. Enten det gikk på pris, teknikk, tester, anbefalinger og erfaringer etc.

Men til tross for at Broom-Benny har besvart flere tusen spørsmål, er det mange flere han ikke har rukket å svare på. Nærmere bestemt (akkurat nå) 17 684 spørsmål!

Dårlig samvittighet

– Dette har jeg litt dårlig samvittighet for – jeg ønsker at alle som sender inn spørsmål skal få et svar sier en småstresset Benny som har benket seg foran PC-en, med kaffekoppen for å gå løs på nok en bunke spørsmål.

Sp_r-Benny-003_731104i[1]
Sp_r-Benny-003_731104i[1]

Men en liten redaksjon har rett og slett ikke hverken tid eller kapasitet til å få tatt unna alle spørsmålene som formelig hagler inn. For så vidt et luksusproblem – men vi var allikevel ikke helt fornøyd ... Vi følte at vi måtte gjøre noe, men hva?

Lesere med peiling

Redaktøren Knut er den av oss med størst hjernekapasitet – og det var han som fikk den glimrende ideen: Hva med å be Broom.no leserne om å hjelpe oss?

– Jeg er helt sikker på at mange der ute har kjempe-peiling på bil. Det er bare å se i kommentar feltet under mange av sakene våre – der er det utrolig mye bra kunnskap, sa han.

Hjelp Benny

Etter en kjapp tur ned i fjerdeetasje til våre velvillige programmerere som sa seg villige til å løse dette for oss, er det ikke uten en viss stolthet vi nå har åpnet vår nye seksjon, nemlig: HJELP BENNY:

Klikk her for å komme til hjelp Benny:


Benny-med-hjul
Benny-med-hjul


Etter en vellykket testperiode kliner vi nå til – for fullt! Noen gode hjelpere har forsøkt seg allerede. Her får du et par eksempler:

Eksempler:

Hei Benny

Jeg er snart 15 år og har lyst til å pusse opp en gammel veteran som jeg skal bruke når jeg er 18. Jeg har sett på 142, 240 og 244. Jeg er har også sett på gamle Mercedez`er . Er det dyre deler til disse gamle Mercedes`ene?

Hvilke veteranbiler ville du foreslått fra 5- 20 tusen kroner?

Mvh Carl-Jørgen

Hei, morsomt at du har et slikt prosjekt. 240 er en tøff bil som du kan få fin. hvis du legger 20–25 000 på bordet så får du en ganske “strøken” utgave. Lykke til

-Fredrik


Spørsmål:

Hvor tung henger kan man dra med en Suzuki Grand Vitara 1.9 diesel?

Du kan kjøre med henger opp til 2000 kg.

-Anonym.

Se flere spørsmål og svar her:


Bli med!

Benny og Knut velger bruktbil til 200 000,- (Foto: Marius Christensen)
Benny og Knut velger bruktbil til 200 000,- (Foto: Marius Christensen)

Så altså, har du litt peiling på bil – så er du hjertelig velkommen til å hjelpe Benny med å svare på Broom-lesernes bilspørsmål. Nå!

– Benny, må man være ”bil-professor” for å kunne hjelpe deg?

– Nei, nei – absolutt ikke. Dette er for alle som kan eller vet noe om det som det spørres om. Kan noe mye om f. eks Mercedes eller Audi, så kan du jo klikke deg inn der og svare i vei ... Jeg lover – det er nok å ta av!

Et par gode råd:

– Noen gode råd helt til slutt?

– Ja, forsøk å være kort og konkret. Det gjelder både de som spør og de som svarer.

– Husk også at hvert spørsmål kan ha flere svar. Så ser du et spørsmål /svar, og du har lyst til gi en tilleggskommentar – så gjør det!

– Svar bare på det du er sikker på. Det er f.eks. litt kjipt om noen får motorras fordi du har sagt at det er registerkjede på en bil, mens det egentlig er registerreim – som skulle vært byttet ...

Enkelt

– Men hvordan gjør man det?

– Klikk på spør Benny i meny-linjen, og så ligger "hjelp Benny" til høyre på siden du da kommer til. Det er veldig enkelt, sier en fornøyd Benny – som har stor tro på denne nyheten – og som gleder seg til å få hjelp!

Han kommer selvfølgelig også til å delta og gi sine kommentarer underveis.

Premier!

– Få også med at jeg deler ut Broom-premier til noen av de som hjelper meg, avslutter han – før han gyver løs på nye spørsmål ...

– Å – Hva da?

– He, he. Hemmelighet ...

Klikk her for å komme til Spør /Hjelp Benny-seksjonen:

Benny Christensen. (Foto: Gunnar Omsted)
Benny Christensen. (Foto: Gunnar Omsted)