Nye Tesla Model S er åpenbart en av verdens aller raskest biler fra 0-100 km/t. Men nå er den også en av verdens raskeste biler med tanke på toppfart.
Nye Tesla Model S er åpenbart en av verdens aller raskest biler fra 0-100 km/t. Men nå er den også en av verdens raskeste biler med tanke på toppfart.

Nå har Tesla satt en vanvittig fartsrekord

En liten «hack» av bilen, var det som skulle til ...

I USA er en helt ny generasjon av Tesla Model S blitt lansert for en god stund siden. Toppmodellen, Model S Plaid, er en av verdens raskest akselererende biler. Uavhengig av drivlinje. Den gjør sprinten fra 0-100 km/t på rundt 2 sekunder. Da begynner vi å nærme oss en grense for hva som er praktisk mulig for en fullverdig familiebil, som dette tross alt er snakk om.

Tesla har også gått ut og sagt at den skal være kapabel til en toppfart på over 320 km/t (200 mph).

Men så langt har ikke Tesla åpnet opp for denne muligheten i bilene sine. Det har imidlertid et kanadisk tuning-selskap gjort ...

Kjøpe brukt Tesla Model S? Da bør du vite dette

Vill fart!

Tesla har valgt å holde igjen muligheten for en slik toppfart, angivelig fordi de ønsker å få spesielt tilpassede dekk og bremser på plass først.

Men tuningspesialisten Ingenext har nå "hacket" bilen, og åpnet for denne muligheten. Det handler i bunn og grunn om en software-oppdatering.

De tok med seg bilen – som også ble utstyrt med nye Michelin Pilot Sport-dekk og bremser fra Mountainpass Performance – til Trois-Rivières airport in Québec – og ga full gass.

De som kjøpte denne bilen for noen år siden gjorde noe smart

Videoen fra kjøringen viser at bilen virket å ha mer å gå på, da sjåføren slapp gassen i nærmere 350 km/t.
Videoen fra kjøringen viser at bilen virket å ha mer å gå på, da sjåføren slapp gassen i nærmere 350 km/t.

Nesten 350 km/t

Ifølge det amerikanske nettstedet Eltrec, klarte Ingenext å oppnå vanvittige 346 km/t. Og det var ingen ting som tilsa at bilen ikke hadde mer å gå på, da sjåføren løftet foten av gasspedalen.

Her kan du selv se klippet av kjøringen

Tesla på sin side slapp nylig en software oppdatering som økt toppfarten fra 260 til 280 km/t, skriver Carscoops.

De har også gjort det mulig å få bilen levert med keramiske bremser.

LES MER: De solgte plassen sin i Tesla-køen

Satte rekorder

At det har skjedd mye på kort tid med Tesla, er det ingen tvil om. Det er ikke mer enn fire år siden Musk selv tok med seg sovepose og sov ved samlebåndet, mens medarbeiderne hans kjempet mot klokken for å løse problemene.

Spoler vi frem til første kvartal i år, er situasjonen en helt annet. Produksjonen av Model 3 er for lengst på skinner. Model Y har kommet til og er en stor suksess. Og tallene Tesla nå legger frem imponerer stort.

Første kvartal i år satte de rekord på inntekter, overskudd – og antall produserte biler.

Denne bilen startet Tesla-eventyret

Ekstra imponerende

Tesla endte med et overskudd på solide 31,6 milliarder kroner. Det er det beste kvartalsresultatet i selskapets historie. De produserte og leverte ut 310.048 biler i denne perioden. Det er en økning på voldsomme 68 prosent, sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Her i Norge ligger Tesla komfortabelt foran alle andre etter første halvår – i rute til å bli Norges mest solgte bilmerke. Akkurat som de ble det i fjor.

Det er nykommeren Model Y som drar lasset i Norge.

Nå vi får tilgang til nye Model S og Model X, er Tesla svært tilbakeholdne med å opplyse om.

Video: Brukt Tesla Model S: Dette må du passe på:

Fra krise til milliardresultat - utviklingen har gått for for Tesla