Nå har drømmebilen blitt oppnåelig for mange

Men noen ting må du vite før du klinker til ...

Porsche: Bare navnet i seg selv står det respekt av. For mange er bilene uoppnåelige drømmebiler. Enten det er snakk om sportsbilene, eller SUV-en Cayenne – som vi kjører i ukens bruktbiltest. Prislappen lå ofte langt over det en familie hadde anledning til å bruke på en bil.

Mange var også skeptiske til SUV-konseptet. Skulle en legendarisk sportsbilprodusent drive med slikt? Sannheten er at Cayenne var bilen som langt på vei reddet Porsche. Bilen ble nemlig en braksuksess, stiv pris til tross.

Nå finnes det et godt utvalg av biler på brukmarkedet, i alle prisklasser.

DIESEL: Vår testbil er utstyrt med dieselmotor. Det er ikke noe dumt valg, med tanke på kostander. Selv om mange forbinder Porsche med bensinbiler.
DIESEL: Vår testbil er utstyrt med dieselmotor. Det er ikke noe dumt valg, med tanke på kostander. Selv om mange forbinder Porsche med bensinbiler.

Under 100.000 kroner

Nå kan man få de rimeligste utgavene til under 100.000 kroner. Vår testbil, en 2012-modell og dermed andre generasjon, greit utstyrt og med dieselmotor mellom forskjermene, skifter eier for drøyt 300.000 kroner.

Dette gjør drømme-SUVen tilgjengelig for mange på bruktbilmarkedet. Den finnes forresten fortsatt også som ny, med priser fra rundt 1,4 millioner kroner.

Utvalget av utstyrs- og motorvarianter er stort og det gjør at prisene spriker en god del, selv for samme årsmodell. Felles for alle er at de er kostbare å reparere om noe går galt. Det gjelder å vite hva man skal se etter.

Du får våre beste tips til hva du må vite om Cayenne i videoen under.

Vi takker TT Auto i Drammen for lån av Porsche Cayenne til denne testen.

Les også: Her får du Tesla-rekkevidde til minipris

Les også: Nå får du denne design-bomben til lavpris

Video: Se vår bruktbil-test av Porsche Cayenne her