Nå gjelder det - kan ta sin første seier på fem år

Petter Solberg flyr fram i Tyrkia - akkurat nå er han raskest av alle!

Petter Oppslag (Foto: Tony Welam)
Petter Oppslag (Foto: Tony Welam)

- Jeg er utrolig fornøyd, sier den lynraske norske rallyføreren Petter Solberg etter at halvparten av lørdagens etapper under den tyrkiske VM-runden er kjørt.

Solberg viser seg som en taktisk rev i Tyrkia, og lurte hele feltet på lørdagens første etapper. Der andre ga full gass, holdt Petter litt tilbake for å spare dekk.

- Vi var nok litt smarte ja, flirer lysluggen fra Østfold-bygda Spydeberg.

Slo Loeb på viktig etappe

Denne "lusekjøringen" medførte at nordmannen brukte mindre dekk enn de andre førerne, og at han dermed var den eneste som kunne sette på to nye dekk før dagens viktigste etappe.

- Riva (den 13. fartsetappen, red.anm) er kjempelang, og veiene er utrolig dårlige. Det å kunne sette på nye dekk her er utrolig viktig. Her visste jeg at jeg kunne ta inn mye tid.

Det gjorde Petter, og kjørte seg opp fra fjerde til andre på én etappe, og slo Sebastien Loeb på den etappen alle trodde at franskmannen skulle få tilbake overtaket.

Se Scania-giganten som var i Broom-studio!

Egen taktikk

Petter kjører for sitt eget team, og står derfor fritt til å velge en annen taktikk en Citroën sitt fabrikkteam. Derfor valgte han heller ikke å mekanisk slite ned dekkene før de av dagens etapper som går på både grus og asfalt.

- Dette gjør dem for å få bedre grep på asfalten. Jeg valgte heller å ha bedre grep på grusen, og det var det som lønte seg.

Petter Solberg ligger på andreplass, 16,2 sekunder etter ledende Sebastien Loeb etter at lørdagens etapper er unnagjort.

Må velge riktig

Løpet er utrolig jevnt. Fra første og ned til fjerdeplass er det kun 22,4 sekunder.

Petter kjører taktisk, og ville ikke ligge først i sporet på søndag. Men han gjorde en minimal bommert på lørdagens siste etappe. Hadde han sluppet seg enda et par sekunder bak ville han havnet på tredje- i stedet for andreplass. På søndagens etapper kjører han som nummer to i sporet, og har altså 16,2 sekunder å ta igjen på Sebastien Loeb.

Kjører han raskest søndag kan han ta sin første seier på fem år - og nå er det kun en taktikk som gjelder:

- Full gass!

Visste du at det var denne mannen som oppdaget Petter Solberg?