Nå går betalingen av seg selv på bensinstasjonen

Ny app gjør det enklere for bilistene.

BETALER MED SKILTET. Circle K Norge lanserer «EasyFuel»-løsningen sin ved 237 stasjoner over hele landet. Foto: Johnny Syversen
BETALER MED SKILTET. Circle K Norge lanserer «EasyFuel»-løsningen sin ved 237 stasjoner over hele landet. Foto: Johnny Syversen

Det var en stor nyhet da bensinstasjonene begynte å få betalingsterminaler ute ved pumpene. Da trengte du ikke lenger gå inn på stasjonen for å betale, men kunne i stedet kjøre avgårde så fort tanken var fylt.

Det begynner å bli en stund siden dette skjedde. Derfor er det vel også på høy tid at Cirkle K nå ruller ut en ny betalingsløsning som gjør betaling for bensin eller diesel enda enklere.

Som første stasjonskjede i Norge lar de nå kundene sine betale med registreringsnummer og mobilapp. Løsningen lanseres ved 237 stasjoner over hele landet.

Ny hverdag

Pumpe 2 åpner seg automatisk i det Kari Olsen parkerer bilen. Hun går ut, plasserer pistolen i påfyllingshullet og fyller tanken. Så setter hun seg bak rattet og kjører sin vei.

Dette er hverken beskrivelse av et pumpestikk eller et avsnitt fra en fremtidsroman. Derimot er det den nye hverdagen for titusener av bileiere over hele landet.

– Alle som ønsker det kan nå laste ned en app, legge inn registreringsnummer og betalingskort, og så går alt av seg selv neste gang du fyller tanken. Dermed går drivstoffkjøpet så enkelt og raskt som mulig, sier Knut Hilmar Hansen som er kommunikasjonssjef i Circle K Norge.

Politiet advarer: Du kan bli svindlet på bensinstasjonen

Bensinstasjonene er i endring. Nå kan du fylle tanken og betale automatisk ved bruk av skiltscanning.
Bensinstasjonene er i endring. Nå kan du fylle tanken og betale automatisk ved bruk av skiltscanning.

Kundene kan selv velge

Selskapet testet ut teknologien ved utvalgte stasjoner i fjor, nå rulles løsningen ut ved totalt 237 stasjoner fra Lindesnes i sør til Hammerfest i nord.

– Noen ganger er det hyggelig å legge inn en pause og kanskje fylle kaffekoppen og ta seg en matbit. Andre ganger har du kanskje dårlig tid eller bare lyst til å komme deg videre. Nå kan kundene selv velge hva de vil gjøre, sier Hansen i en pressemelding.

Kjøpte ny elbil: Måtte lade 12 ganger før han kom hjem

Leser av skiltet

Appen heter «EasyFuel» og kan brukes både på Apple- og Android-telefoner. Den er koblet opp mot et smartsystem på stasjonene.

Et kamera leser av kjøretøyets bilskilt, og programvaren sammenligner registreringsnummeret med kundedatabasen og posisjonsdata fra mobilen.

– Disse dataene brukes for å bekrefte hvem du er, og blir slettet umiddelbart etterpå. Løsningen følger Datatilsynets lovverk og er helt trygg, sier Hansen.

Her var en norsk bensinstasjon først i verden

Video: Denne bilen får du faktisk bare med dieselmotor