Nå forsvinner disse Volvoene

Rydder opp kraftig i modellutvalget - over og ut for tre modeller.

Alle disse tre Volvo modellene utgår og får en felles erstatter (Foto: Broom.no)
Alle disse tre Volvo modellene utgår og får en felles erstatter (Foto: Broom.no)

2012 er siste modellåret for hele tre Volvo-modeller. Både Volvo S40, C30 og ikke minst den svært populære stasjonsvogna V50 forsvinner nå - og vil ikke bli å få kjøpt som 2013 modeller.

Del med Facebook-venne dine

Går du med planer om å kjøpe en av disse, må du med andre ord skynde deg! Det finnes fortsatt biler igjen på lager – så det er absolutt håp.

Floppen S40

Volvo S40
Volvo S40

Volvo S40 er den som har hengt med lengst av disse. Den kom (som andre generasjon) i 2004, og har altså vært med oss i åtte år.

Til tross for at den ble smykket med tittelen ”Årets bil i verden” i 2005, har den ikke vært noen kjempesuksess her hjemme. Vi nordmenn vil jo som kjent helst ha stasjonsvogn.

Her finner du ALT om brukt Volvo:

Suksessen V50

Volvo V50
Volvo V50

Stasjonsvogn-utgaven av samme bil som lyder navnet Volvo V50 har derimot vært en stor suksess i Norge.

Til tross for at den absolutt begynner å dra på årene, har den solgt overraskende bra, mye takket være den drivstoff-gjerrige dieselmotoren på 1,6 liter som gjorde avgiftene – og dermed prisene hyggelige. Med denne motoren fikk bilen en ny vår for et par år siden og klatret oppover på salgsstatistikkene igjen.


Les vår test av Volvo V50 her:

Atypiske C30

Volvo C30
Volvo C30
Minstemann på laget er Volvo C30. En kul, litt trendy bil som bygger over samme lest som de større S40 og V50, men med sine tre dører og litt trange baksete og bagasjeplass var den mildt sagt en atypisk Volvo da den kom i 2007.

Konkurrentene var Audi A3 og BMW 1-serie, men Volvo kom aldri med en femdørs-versjon, dermed ble den noe frakjørt i forhold til konkurrentene.

Det er liekvel overraskende tidlig at Volvo legger ned en modell etter bare fem år.

Her finner du testen av C30:

Erstatteren

Samtlige av disse Volvomodellene erstattes av den helt nye V40 som øyeblikkelig settes i produksjon ved Volvos anlegg i Belgia.

Dette er en svært viktig modell for Volvo og en bil de har store forventninger til. De første kundene får sin nye V40 i midten av august. Les mer om den her:

2013 modellen av helt nye Volvo V40
2013 modellen av helt nye Volvo V40

Slik blir prisene på nye Volvo V40:


Vil du savne noen av disse? Skriv i kommentarfeltet under: