Nå får du stor Mercedes til rene folkeprisen

Stasjonsvogn med stor motor og 4x4.

Mercedes lanserer 4x4 på stadig flere modeller. Med utslippsvennlige motorer, blir prisene langt lavere enn tidligere.
Mercedes lanserer 4x4 på stadig flere modeller. Med utslippsvennlige motorer, blir prisene langt lavere enn tidligere.

Mercedes er kraftig på offensiven, og her hjemme handler det nå blant annet å gjøre firehjulstrekk tilgjengelig i langt flere modeller.

Tidligere har Mercedes som regel bare hatt 4x4 på sine mest motorsterke varianter. Dermed har også prisene blitt høye, altfor høye for de fleste bilkjøpere.

Men nå skjer det ting på dette området, også med den store familiebilen E-klasse.

Billigere sedan

Den norske importøren har nemlig akkurat bekreftet at de skal lansere sin  E 220 BlueTEC i  4MATIC-utgave, og sjelden har vel betegnelsen «norgesmodell» vært mer passende.

Her byr nemlig Mercedes på en oppskrift som passer vårt bilmarked som hånd i hanske. Stor og rommelig stasjonsvogn, diselmotor på 170 hestekrefter og altså firehjulstrekk. Alt dette til 602.2600 kroner.

Hvis du ikke trenger stasjonsvogn og heller går for sedan, er prisen en god del lavere: Nemlig 562.200 kroner.

Lillebror ble mye bedre - og billigere

Kan bli veldig dyrt

Da er prisforskjellen ned til mer folkelige merker som for eksempel Volkswagen, Subaru og Ford ikke avskrekkende stor. Men da er det også viktig å huske én ting: Vi snakker startpris her - ikke det prisen kan komme opp i hvis man boltrer seg litt for mye med den lange lista over ekstrautstyr.

Da blir det nemlig fort veldig dyrt. Men det er absolutt også mulig å holde seg i skinnet, slik at ikke sluttsummen blir altfor høy. 

E-klasse er blant annet oppgradert med helt ny telematikk som standardutstyr, inkludert ny større skjerm.

Se hva Mercedes har funnet på nå!

Kommer til våren

- Nordmenn, og særlig kunder i premiumsegmentet, elsker firehjulsdrift. Mange har etterspurt det anerkjente 4MATIC-systemet på flere modeller og fra mindre motorer. Den siste tiden har vi lansert dette på nær sagt alle modeller, og nå kommer endelig den nye norske familiefavoritten E 220 BlueTEC 4MATIC, sier Johnny Kristian Danielsen, direktør Mercedes-Benz personbil.

Salget er nå i gang, Mercedes venter de første bilene til landet på vårparten.

Her var det ventelister på ett år

Selvtillit: De mener dette er verdens beste bil