Volvo V70 test forfra
Volvo V70 test forfra

Nå får du ny Volvo til "svenskepris"

Volvo senker prisene - igjen. Både V50, V70 og S80 er nå oppsiktsvekkende lavt priset.

Volvo gjennomførte en liten revolusjon både på motorteknologi og priser da de kom med sine DRIVe-utgaver. Her er det fokus på lavt CO2-utslipp og lavt forbruk. Nå tar de dette enda et skritt videre. Det er nemlig klart for nye DRIVe-utgaver av både V50, V70 og S80.

Startprisene for disse modellene går ned med 6000 kroner. Dermed har allerede svært konkurransedyktige priser blitt enda lavere.

Lurer naboen

Nå får du billigste V50 for 266 900 kroner. Det er en pris som tradisjonelt hører hjemme i Golf/Focus-land. Kombinasjonen av CO2-utslipp på 104 gram/km og snittforbruk på 0.39 liter/mil, gjør denne Volvoen til noe av det mest miljøvennlige du kan kjøre.

Storebror V70 er drømmen for veldig mange norske familier. Tradisjonelt en temmelig kostbar bil - men slik er det ikke lenger. Nå kan du nemlig kjøpe splitter ny V70 for 338 900 kroner! Dette har Volvo klart ved å senke CO2-utslippet fra 129 til 119 gram/km. I samme slengen går snittforbruket ned fra 0.49 til 0,45 liter/mil.

Les testen på V70 med DRIVe - klikk her

Trenger du ikke stasjonsvogn? Da kan du få stor-sedanen S80 til en pris som naboen garantert nekter å tro på. Dette er i de flestes øyne en bil i halvmillion-klassen og oppover. Men nei. Nå starter S80 på 336 900 kroner!

Ikke racerbiler

- Dette er rett og slett helt rått! De nye Volvoene er som skreddersydd det norske avgiftsnivået. Begrepet "mye bil for penga" har sjelden vært mer treffende enn her, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

- Det er klart du ikke må regne med noen racerbiler med denne motoriseringen. For å klare dette har Volvo puttet små dieselmotorer under pansrene sine. Men likevel: Hvis du ikke er opptatt av fart og spenning og er villig til å planlegge forbikjøringene dine litt, holder dette fint. Til gjengjeld får du i praksis biler en klasse over konkurrentene til tilsvarende priser. Det er uhyre interessant for norske bilkjøpere, sier Benny.

Et kupp

- Hvilken er etter din mening det beste kjøpet?

- V50 begynner å bli en gammel bil, men likevel: Til denne prisen er den et kupp! Men trenger du mer plass, bør du gå for V70. Kombinasjonen plass og pris er det ikke mange som i nærheten av. Til 400 000 kroner bør du også få en greit utstyrt bil.

Test av V50 finner du her

Ribbet bil

- Ja, for vi snakker startpriser her - mange blir vel i praksis dyrere?

- Absolutt. Volvo tar seg godt betalt for utstyr og i forhold til både bruksverdi og annenhåndsverdi er det ikke smart å kjøpe en helt ribbet bil.

- Derfor blir nok sluttsummen endel høyere. Men når prisen i utgangspunktet er så lav, behøver det slett ikke bli ille likevel.

Prisbombe fra Skoda - les om de nye Octavia-prisene her

Volvo S80 D5 AWD (Foto: Bjørn Olav Amundsen)
Volvo S80 D5 AWD (Foto: Bjørn Olav Amundsen)