STATUSBIL: Første generasjon Mercedes CLS skapte en helt egen bilklasse – med firedørs coupeer. Her er det mye luksus, kraftige motorer og masse utstyr. På bruktmarkedet får du disse veldig rimelig.
STATUSBIL: Første generasjon Mercedes CLS skapte en helt egen bilklasse – med firedørs coupeer. Her er det mye luksus, kraftige motorer og masse utstyr. På bruktmarkedet får du disse veldig rimelig.

Nå får du drømmebilen til under 100.000 kroner

Men du bør vite hva du skal se etter.

Mercedes visste ikke selv hvilken suksess første generasjon av firedørscoupeen CLS skulle bli. Men det skulle snart vise seg at denne bilen skapte en egen liten nisje – da den kom for snart 20 år siden.

Designet har holdt seg imponerende godt. Linjene vekker fortsatt oppmerksomhet.

Og prisen er selvsagt en helt annen enn da bilen var ny. Faktisk får du en slik fra rundt 70.000 kroner på bruktmarkedet.

Sterk motor

Akkurat det passer veldig bra, da Brooms Mats Brustad nettopp har solgt bilen sin. Han er nå ute etter en bil til maks 150.000 kroner. Og kollegene har naturligvis tatt på seg ansvaret med å finne et par alternativer til han.

Brooms egen bilekspert, Benny Christensen, gikk for nettopp en første generasjons CLS. Nærmere bestemt en CLS 350 – som betyr 3-liters sekssylindret bensinmotor med 272 hestekrefter.

Stort verditap

Ny kostet denne over en million kroner. Noen år – og drøyt 200.000 kilometer senere – er prisantydningen 130.000 kroner.

Vi snakker mer om blant annet CLS, Volvo EX90, en spesiell elbil-nyhet fra BMW og ikke minst toalettene på norske bensinstasjoner i BroomPodden:

(artikkelen fortsetter under avspillingsvinduet)

Ikke alt tåler tidens tann

Hekkpartiet, som i sin tid var det mest kontroversielle med CLS, er faktisk noe av det som står seg aller best.

På innsiden merkes det imidlertid at det er noen år siden denne bilen var moderne. Digert Mercedes-ratt med klumpete knapper, et tungvint infotainmentsystem og mye treverk er noe av det som avslører at det har rent mye vann i Mjøsa siden denne var ny.

Les om brukt Mercedes CLS i Brooms bruktbilbase

AVDUKET: Her fra da bilen ble lansert. Denne ble lagt merke til!
AVDUKET: Her fra da bilen ble lansert. Denne ble lagt merke til!

God å kjøre

På veien er CLS slik du forventer av en Mercedes: Solid og ruvende. Modellene med luftfjæring har svært høy komfort. Bare vær obs på at dette er noe som kan bli dyrt å fikse på ...

CLS 350 er for øvrig en sprek bil. 272 hk sørger for 0-100 km/t på 7 sekunder blank, og et solid overskudd på krefter.

Men som alltid er det ikke bare å kjøpe en avansert og aldrende luksusbil. Her er det nok av ting å se opp for. Hva det er, kan du se i Brooms bruktbilguide.

Brooms Vegard Møller Johnsen har et helt annet forslag til kollega Mats – til omtrent samme pris. Hva det er hører du i BroomPodden. Klikk under for å høre hele episoden:

Video: Freser over bensinprisene: Hvorfor er det ingen som reagerer?

Denne firedørscoupeen har også blitt en suksess!