Nå får du design-bomben til lavpris

Vi tar med brukt Alfa Romeo 159 på test.

Alfa Romeo har en helt spesiell plass i hjertet til mange bilinteresserte, De har også veldig mange lekre biler på samvittigheten, En av de siste er familiebilen 159, en regelrett designbombe.

Forgjengeren 156 var en stor suksess for bilmerket. Det er som kjent ikke så lett å hoppe etter Wirkola – og 159 ble ikke samme suksess om vi ser på salgstallene isolert sett.

Men på mange andre måter var suksessen større. Det dristige designet ble enda dristigere og særlig fronten er ikonisk vakker. Dessuten ble kvaliteten bedre. 159 ble produsert mellom 2004 og 2011.

Dette må du betale

ALDRENDE: Man ser av interiøret at bilen ikke er helt nye mer, men det har noe klassisk over seg.
ALDRENDE: Man ser av interiøret at bilen ikke er helt nye mer, men det har noe klassisk over seg.

Det vil med andre ord si at det er aldrende biler vi her har med å gjøre. De eldste har passert ti år med god margin. På godt og vondt. Prisen er en av de positive tingene. Bilene koster ikke mye nå.

Vi snakker om under 15.000 kroner. Da for en bil som trenger noe omsorg og kjærlighet. For 75.000 kroner får man en fin og velholdt bil som ikke har gått kjempelangt.

Skikkelig fine, påkostede og riktig utstyrte biler koster fortsatt over 100.000 kroner. Noen ganger en god del over også.

Italienske biler er jo ikke viden kjent for å ha det aller beste ryktet. Hvor skumle er de egentlig og hva må man sjekke? Det og mer til får du svaret på ved å se videoene til denne saken.

Vi takker TT Auto i Drammen for lån av Alfa Romeo 159 til denne testen.

Les også: Lyst på barsk SUV? Sjekk ut denne

Bruktbil: Var Norges mest solgte – nå kan du spare mye penger

Video: Se bruktbil-testen av Alfa Romeo 159 her