Nå får du denne til under 50 000 kroner

Her handler det om Jaguar-følelse til en svært hyggelig pris.

Rover 75 V8 interiør
Rover 75 V8 interiør

Har du lyst på en elegant familiebil til småpenger? Da skal du se nærmere på Rover 75.

Dette var bilen som skulle starte en ny æra for britiske Rover. Mot slutten av 90-tallet var de eid av BMW som virkelig skulle satse på Rover og gjøre dem til et litt annerledes alternativ til de tyske statusmerkene. Men slik skulle det slett ikke gå.

Solgte bra

Etter veldig mye problemer forsvant BMW ut og Rover fikk noen år på egenhånd der det egentlig bare var et tidsspørsmål før det var over. Og så endte det i konkurs der restene forsvant til Kina.

Men 75 skal absolutt ikke ha skylden for at det gikk slik. Dette var nemlig en meget bra bil da den kom i 1999 - noe også norske bilkjøpere merket seg.

Roveren solgte godt i en periode og det er bra med biler å velge mellom på bruktmarkedet. Aller mest attraktiv er stasjonsvogna - men også sedanen har funnet mange kjøpere som faller for elegant design og en touch av britisk overklasse.

Jaguar X-Type er en av rivalene - les mer om den her

Verditap over snittet

Designet har holdt seg svært bra og innvendig får du litt følelsen av engelsk herreklubb.

Rover-75-stv-fra-siden
Rover-75-stv-fra-siden

Særpreget design, høy materialkvalitet og solid finish gjør at du absolutt får følelsen av å kjøre på første klasse.

Etter at Rover gikk konkurs har verditapet vært godt over gjennomsnittet. Nå får du veldig mye brukt 75 for pengene. De rimeligste sedanene ligger til salgs for under 50 000 kroner - før du pruter. Og for rundt 100 000,- bør du få en grei stasjonsvogn.

10 stasjonsvogner med 4x4 - les mer om dem her

Diesel best

Noe du bør se opp for? JA! Den store svakheten på disse bilene er 1,8-liters bensinmotoren. Her er det ikke et spørsmål om topplokket kan ryke, det handler mer om når og hvor ofte det ryker. Derfor anbefaler vi helt klart å kjøpe med dieselmotoren fra BMW.

Servicehistorikk er et must. Sjekk også nøye at alt elektrisk virker. Når biler får et billig-rykte, gjør det dessverre også ofte at eierene gir blaffen i vedlikehold.

På plass i bruktguiden

Du bør finne en bil som aller helst har vært eid av en entusiast hele tiden - og som har blitt skikkelig fulgt opp underveis.

Rover 75 er nå på plass i Brooms bruktbilguide. Her kan du lese mer om den, alle fakta og data, hva du skal se opp for - og hva du skal betale

Klikk her for å lese mer om Rover 75 i Brooms bruktbilguide

Rover-75-limosine
Rover-75-limosine