Mazda CX 7 er en av SUV ene som ikke har truffet godt i markedet. Det gir imidlertid muligheten for å finne en brukt modell med lav pris.
Mazda CX 7 er en av SUV ene som ikke har truffet godt i markedet. Det gir imidlertid muligheten for å finne en brukt modell med lav pris.

Nå er også denne garantert i fem år

... og dermed er det bare ett japansk merke igjen med tre år. Les mer her:

I går kom nyheten om at Nissan utvider sin nybilgaranti til fem år. I dag kommer Mazda etter – og dermed er Honda eneste merke igjen med "bare" tre års garanti.

– Vi har vært i dialog med Mazda Motor Europe en god stund nå om å endre våre garantibetingelser. Med den økte aktiviteten på dette området fra de fleste importører fra januar i år, var det naturlig for oss å komme med samme vilkår for våre kunder, sier adm.dir. hos Mazda Motor Norge, Karianne Westby i en pressemelding.

Ikke tilbakevirkende

Den store "garantikrigen" på det norske markedet startet 3. januar da Harald A. Møller AS økte nybilgarantien til fem år på sine tre merker, Audi. Skoda og VW. Deretter har en rekke merker fulgt etter.

De aller fleste av dem har gitt den utvidede garantien tilbakevirkende kraft til 1. januar i år – altså at alle som har kjøpt bil i 2011 har vært dekket av den nye garantitiden.

- Den nye garantien vår gjelder fra 1. april, men vi vil sørge for at alle som har kjøpt en ny Mazda tidligere i år vil få tilsvarende dekning, men da over vårt ”goodwill”-budsjett, sier informasjonssjef Marina Maneas Bakkum i Mazda Motor Norge.

LES OGSÅ: Mazda 6 – bilen som ble et skikkelig vendepunkt

Dekkes av importøren

Den nye Mazda-garantien dekkes i sin helhet av importøren og gjelder alle fabrikasjonsfeil som eventuelt avdekkes i de første fem årene etter registrering, eller inntil 100.000 kilometer.

Normal slitasje og aldring er unntatt fra garanti. Alle punkter i bilens service og vedlikeholdsprogram må være fulgt og dokumentert i henhold til Mazdas spesifikasjoner for at garantien skal være gyldig.

10 års veiassistanse

Som en del av en totalpakke kalt ”Garantert Mazda Kvalitet” lanseres også 10 års Mazda Veiassistanse. Målsettingen er at kundene skal føle seg trygge langs veien 24 timer i døgnet året rundt, i inntil 10 år ved at det benyttes et Mazda-autorisert verksted for service. Det er bare å ringe nødnummeret til servicesentralen, så blir det tatt hånd om berging, utlevering av erstatningsbil eller annen støtte for å holde Mazda-eieren mobil.

Og med Mazda inne i "femårs-klubben" er det altså bare Honda igjen på tre år. Skal vi tippe det ikke tar mange dager før de også kommer etter?

Del med Facebook-vennene dine

Mazda har en spennende SUV på gang – les mer om den her: