Nå er dette ekstra smart å ha i bilen

- Rart at det ikke er standard på alle!

Det er lenge siden det begynte å komme på enkelte biler - men likevel er en liten kjøleboks i interiøret fortsatt ganske sjeldent i bilparken. Illustrasjonsfoto.
Det er lenge siden det begynte å komme på enkelte biler - men likevel er en liten kjøleboks i interiøret fortsatt ganske sjeldent i bilparken. Illustrasjonsfoto.

Benny Christensen er Brooms bilekspert.

I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Vi har unnagjort sommerferie i bil og er utrolig glade vi har klimaanlegg. Turer i "gamle dager" uten, var mye mer slitsomme, der man måtte velge mellom å ha det ekstremt varmt i bilen, eller ha vind og turbulens som gjorde det ubehagelig og slitsomt.

Men det si satt og snakket litt om underveis, er hvorfor ikke flere biler har et lite integrert "kjøleskap", der man også kan holde drikke og litt mat kald? Jeg vet noen biler har det koblet opp mot klimaanlegget, men har ikke sett det på så mange. Man kan selvfølgelig ha med seg en kjøleboks, men de tar nå en gang mye plass, enten det er i baksetet eller i bagasjerommet. Det burde vel ikke koste allverden heller, er det ikke rart at verdens bilskonstruktører ikke tenker på slike ting? 

 

Benny svarer:

Du kan så si! Noen ganger tenker jeg at bilprodusentene er altfor mye opptatt av ting som egentlig ikke betyr så mye for de som skal kjøre bilene - enten det er designelementer, eller fancy utstyr mange av oss har fint lite bruk for!

Det er kanskje ikke så morsomt å designe en kjøleboks, og det er kanskje heller ikke det som pynter opp et bilinteriør aller mest. Men du verden så behagelig det er å ha, særlig på varme sommerdager.

Jeg har vært borti mange løsninger her, der det mest vanlige er å enten legge inn en kjøledyse i hanskerommet (ganske enkelt koblet opp mot klimaanlegget, den blåser kald luft inn i hanskerommet) - eller at man bruker et rom i midtkonsollen til dette.

Plassen blir naturligvis noe begrenset, men det er gjerne plass til et par flasker eller bokser - og litt til hvis man pakker smart.

Koppholder? Det blir 21.000 kroner, takk!

Prisene varierer

Særlig er dette gull verdt på lengre turer, der man slipper å stoppe bare for å kjøpe seg noe kaldt å drikke. Og for småbarnsforeldre er det naturligvis helt perfekt. Varme og slitne unger kan gjerne lokkes til å sitte litt lenger når man disker opp med kald drikke til dem.

Endel biler har kjøleboksen som standardutstyr i de mest vanlige pakkene - mange har det også på den lange lista over ting du kan velge ekstra til bilen. Mitt inntrykk er at prisene varierer veldig fra merke til merke - slik er det jo med det meste av utstyr.

Nå er det jo nesten umulig å kjøpe en bil uten klimaanlegg. Da synes jeg nesten det er rart at det samme ikke også gjelder en kjøleboks-løsning. 

Jeg vil i alle fall råde alle som kjøper nybil til å sterkt vurdere å ta med dette hvis det ikke er standard / i en pakke. Det øker bruksgleden, og det gjør nok også bilen bittelitt mer attraktiv den dagen den skal selges videre. Det er mange der ute som har sans for utstyr og gadgets, særlig når det har så mye bruksnytte som dette!

Her er koppholderen som også varmer opp kaffen din!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

Tro det eller ei - dette er egentlig en 15 år gammel Mazda