Nå er det slutt for dette råskinnet

Ett eksemplar til salgs på bruktmarkedet i Norge.

Da vi testet Lexus IS-F for første gang, var konklusjonen at dette var to biler i ett:

Perfekt for banekjøring - og perfekt til morsom landeveiskjøring. Den kom på markedet første gang i 2007, og var  beviset på at Lexus virkelig ville ta opp kampen mot biler som BMW M3 og Audi S4. 

Utgangspunkt i en ganske vanlig sedan - men med voldsomme ytelser.

En liten sensasjon: Her er testen av nye IS

Begrenset produksjon

Nå har Lexus bekreftet at denne verstingmodellen er historie. Det aller siste eksemplaret har rullet ut fra samlebåndet i Japan, produksjonen stoppet på rundt 11.000 eksemplarer.

Når tallet ble såpass lavt, har det nok veldig mye med prisen å gjøre. Den var kostbar, på alle markeder, ikke bare i avgiftslandet Norge.

Da vi testet IS-F for noen år siden, sto det 1,4 millioner kroner på prislappen. Det er mildt sagt mye for en kompakt sedan.

90.000 kroner rimeligere takket være teknologien

Heftig - og diskret

Men så var ikke dette hvilken som helst kompakt sedan heller. 

Under dette Lexus-panseret fant vi nemlig en 5-liters V8 med 423 hestekrefter. Heftig, men samtidig diskret stylet.

0-100 gikk på under fem sekunder og det stoppet ikke før nåla tangerte 270 km/t.

-Verdt hver krone

Slik konkluderte Broom-Larssen sin test:

1,4 millioner kroner for en ikke altfor stor sedan: Er det hinsides - eller er det verdt det? Forutsatt at du slipper å gå og låne alle pengene i banken (og har råd til nye dekk av og til), synes jeg IS-F er verdt hver krone. Det er noe helt eget med biler som dette. Ikke bare på bane, men også under helt vanlig kjøring. Du blir ett med bilen. Alt er gjennomført og lagt opp til at du som sjåfør skal ha en optimal kjøreopplevelse.

Det finnes utrolig mange bra biler som kanskje ”bare” koster en tredjedel. Men gir de det samme? Nei. Dette er et totalt gjennomført bilkonsept og Lexus viser at de er i stand til å utfordre de aller beste. En verdig konkurrent til BMW M3!

Klikk her for å lese hele testen vår av IS-F:

Entusiast-eier

En liten håndfull eksemplarer ble registrert på norske skilter, prisen til tross.

Et av dem ligger nå til salgs på finn.no - og har virkelig entusiast-bakgrunn. Denne bilen ble nemlig kjøpt ny av Rune Berge Vik, fra Stavanger. Han byttet den ut i 2012 - da for å kjøpe Norge eneste Lexus LF-A, en superbil til 4,3 millioner kroner.

Siden har den hatt ytterligere en voksen eier, før den nå står til salgs for 679.000 kroner. 2008-modellen har rullet beskjedne 63.000 kilometer på disse seks årene.

LES OGSÅ: Rune kjøpte superbil til 4,3 millioner - usett

Norges billigste Lexus lå lenge ute før den ble solgt